我想開個模型display鋪

220 回覆
15 Like 0 Dislike
幾時開張呀?

希望4月尾前開到 如果唔係又要俾多1個月租了

巴打要整logo 呀 裝修呀 我可以比d免費意見

logo已經俾左幾舊水人整左了
裝修諗住貼牆紙同貼地板,之後裝好櫃就會拉電線俾每個櫃嘅射燈

你千萬唔好念住自己亂咁貼呀

有咩秘訣?自己trial and error架咋諗住

冇秘訣 純粹係手工問題
你既然都放多櫃 牆就油油算啦
地下膠地板或者地毯就算
屋企啲Lego 砌完封塵封左幾年
幾時開張呀?

冇秘訣 純粹係手工問題
地下膠地板或者地毯就算

買左隻牆紙好靚 地板會買防火料,費事啦怕意外嘛
其實唔搞牆紙同地板就簡單好多 不過我想整一個模型友都鐘意黎既地方,就要洗多少少錢既
我係素組高手

Me2

冇秘訣 純粹係手工問題
地下膠地板或者地毯就算

其實唔搞牆紙同地板就簡單好多 不過我想整一個模型友都鐘意黎既地方,就要洗多少少錢既

牆紙你小心d 貼啦咁 你牆面批返平未?
加油啦巴打 到時過黎幫襯下

冇秘訣 純粹係手工問題
地下膠地板或者地毯就算

牆紙你小心d 貼啦咁 你牆面批返平未?
加油啦巴打 到時過黎幫襯下

多謝,要慢慢搞
留名
無追post
不過想問下巴打間鋪係咪可以係到比人砌模型?
咁會唔會有工具租借?
例如噴罐噴槍之類?有時有啲parts要噴,但又唔係多,買一支黎噴又好曬,支嘢用唔哂又係擺係屋企
如果可以租借就好
無追post
咁會唔會有工具租借?
例如噴罐噴槍之類?有時有啲parts要噴,但又唔係多,買一支黎噴又好曬,支嘢用唔哂又係擺係屋企
如果可以租借就好

可以砌模型 有檯
工具慢慢入少少貨,剪鉗筆刀呢d基本野就無問題。不過應該唔會夠一人一份,有私家工具好d,二黎入工具都怕比人羅走左
噴槍就會擺係度比人用,不過場地所限就要share用,我唔係做專門噴油場,無得一人一張檯任用。所以我試業果時要睇睇使用量而改變模式都唔定
無追post
咁會唔會有工具租借?
如果可以租借就好

可以砌模型 有檯
工具慢慢入少少貨,剪鉗筆刀呢d基本野就無問題。不過應該唔會夠一人一份,有私家工具好d,二黎入工具都怕比人羅走左
噴槍就會擺係度比人用,不過場地所限就要share用,我唔係做專門噴油場,無得一人一張檯任用。所以我試業果時要睇睇使用量而改變模式都唔定

加油
屋企人成日屌鳩我係屋企噴嘢好臭,又話模型太多,支持你
無追post
咁會唔會有工具租借?
如果可以租借就好

可以砌模型 有檯

加油
屋企人成日屌鳩我係屋企噴嘢好臭,又話模型太多,支持你

我都係有呢個問題先想做
流鳴正皮支持
巴打 題外話 請問知唔知d模型櫃點防塵
都係用雞毛掃掃嗎?
都係用雞毛掃掃嗎?

舊牙刷or畫筆
都係用雞毛掃掃嗎?

舊牙刷or畫筆

Sor眼殘
櫃有塵都係係頂姐,用雞毛掃防塵布果d日常清潔咪得
留明.

唔識砌模型, 不過學緊.
屋企有好多LEGO無位擺.
睇下第日有無機會幫襯樓主
等閒就黎買高達
(其實有冇諗住入少少貨賣)
砌高達新手
搞成點啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞