我想開個模型display鋪

220 回覆
15 Like 0 Dislike
可唔可以幫我砌埋 實在冇時間但係行高達擺咗好耐,當然會有手工費
可唔可以幫我砌埋 實在冇時間但係行高達擺咗好耐,當然會有手工費

有諗過,不過最麻煩係砌到出黎唔岩買家心水就頭痕
同埋當望住件模型唔係自己砌出黎,梗係有種唔知點既感覺。
你呢個問題去fb 高達group問 大把兄弟爭住同你做
除左display 有冇諗住出售

有呢個計劃

有呢個計劃

攞定個銀包出黎

有呢個計劃

攞定個銀包出黎

攞定啲作品出黎
lm
明天約左個保險佬傾下防意外細節
一切ok就會搞商業登記
一切ok就會搞商業登記

商業登記250蚊之嘛, DL份FORM寄去稅局就得,佢會寄返比你, 唔使特登出去搞
一切ok就會搞商業登記

商業登記250蚊之嘛, DL份FORM寄去稅局就得,佢會寄返比你, 唔使特登出去搞

係呀 不過都要做數
一切ok就會搞商業登記

係呀 不過都要做數

巴打你租邊區呀?
最終租幾大幾錢租?
黎緊我6月我都要搵工廈做影樓
想要有窗獨廁
宜家租緊冇窗公家廁 100實用 都1700
係勝在樓底高 空間感夠大
有冇個單位既相睇下
一切ok就會搞商業登記

係呀 不過都要做數

巴打你租邊區呀?
最終租幾大幾錢租?
想要有窗獨廁
有冇個單位既相睇下

鑽石山
一切ok就會搞商業登記

係呀 不過都要做數

巴打你租邊區呀?
最終租幾大幾錢租?
想要有窗獨廁
有冇個單位既相睇下

我租左正正係有窗有獨立廁250尺
但個價好金 係你幾倍
不過租左就唔方便公開討論,你去我facebook度pm我啦
一切ok就會搞商業登記

係呀 不過都要做數

稅務知識應該都幫倒你, 如果你申請無限公司 例如幫到你點拎返BR果250蚊同埋應該...好簡單做到唔使交稅 (合法地)
一切ok就會搞商業登記

係呀 不過都要做數

巴打你租邊區呀?
最終租幾大幾錢租?
想要有窗獨廁
有冇個單位既相睇下

但個價好金 係你幾倍

仲諗住$300-400左右要一格擺下野/上黎噴下油
原來租都要差唔多成皮野
是咁的,我好鐘意砌模型砌到成屋都係
我諗每個玩模型既巴打都會遇到呢個問題,就係砌完,有櫃架既就當然擺出黎,無就可能擺返落個紙盒度。又或者耐左要賣左佢。
所以我有個idea,就係搵個地方專擺display櫃出黎既,然後搵幾個巴打一齊擺下模型擺figure擺lego之類既野
又擺幾張檯係度,得閒就上去,砌下模型,吹下水,噴下油咁。又或者有個靜靜地既地方砌下模型唔洗比屋企人話成日玩咁。
不過我見巿面又無同類型鋪頭,時昌只係講緊幾十蚊租個櫃仔 唔知巴打們有咩意見?

留名睇興高彩烈同爛尾

搞呢啲, 預左蝕住做
除非你叻到開博物館收入場費
一切ok就會搞商業登記

係呀 不過都要做數

稅務知識應該都幫倒你, 如果你申請無限公司 例如幫到你點拎返BR果250蚊同埋應該...好簡單做到唔使交稅 (合法地)

好呀謝謝 我夜d fb pm你
一切ok就會搞商業登記

係呀 不過都要做數

巴打你租邊區呀?
最終租幾大幾錢租?
想要有窗獨廁
有冇個單位既相睇下

但個價好金 係你幾倍

原來租都要差唔多成皮野

下點計到成皮野 成皮野我就唔搞架啦
一切ok就會搞商業登記

係呀 不過都要做數

巴打你租邊區呀?
最終租幾大幾錢租?
想要有窗獨廁
有冇個單位既相睇下

但個價好金 係你幾倍

原來租都要差唔多成皮野

我當1700 x5倍咋
Btw 咁巴打諗住每人夾幾多到

係呀 不過都要做數

巴打你租邊區呀?
最終租幾大幾錢租?
想要有窗獨廁
有冇個單位既相睇下

但個價好金 係你幾倍

原來租都要差唔多成皮野

我當1700 x5倍咋
Btw 咁巴打諗住每人夾幾多到

未定價
我構想中租一個櫃 會送模形運輸工具 同砌模型嘅地方 有得砌有得噴油
巴打會俾優惠 一定平過walk in
以前元朗雞竇果邊有間
仲有得上堂學砌
但無幾耐就汁左
以前元朗雞竇果邊有間
仲有得上堂學砌
但無幾耐就汁左

捱唔到
原來有wifi的
到時幫襯既巴打有得用埋免費wifi了
以前元朗雞竇果邊有間
仲有得上堂學砌
但無幾耐就汁左

捱唔到

我知邊間
好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞