點解好似冇乜人提volvo啲私家車?

227 回覆
8 Like 47 Dislike
重點係有人信國產

支那野d陰濕位唔係一朝一夕睇到

佢出廠果日就算同歐洲造一樣都好

我都唔信佢長遠會一樣
邊到維修?
你唔信係你既事
想說服人就拎真憑實據
成日懶係醒咁
睇見都想嘔
P.s 你回覆緊個部電話同電腦好可能係大陸製
我勸你都唔好用太多
Service centre Yau Tong
其實好反映出香港人買車即炫耀心態,就算係未賣俾大陸之前香港人都係睇唔起富豪。

買車最緊要都係要心頭好所以我唔建議太理會主流意見,真係理人點睇你就直接考慮bba算。

外國人住係香港通常係成個家庭過黎,揸富豪係最適合,唔計香港呢個畸形市場,豪華suv旅行車(百萬以內)一向是富豪天下。
坊間呢?
自己相熟。v40其實算通行應該唔難搵車房。
朋友喺Volvo 入邊做,佢話唯一分辨到歐洲做定大陸做係嗰浸皮味,其他build quality 可以話一樣咁好
有鬼妹味

小兄仲持有既volvo
只可以講渣過volvo真係會忘記唔到果種好舒服既感覺
c30?成日見一架紅色係粉嶺
大陸車
不提也罷
係 s60 就t6 女友用黎操P 簡佢既原因係因為有主動安全 識自動剎車(已主動介入幫左我3次 已回本
不過架c30係間唔中先會玩 放左去啲平既室內場長泊
Volvo又然
我都幾喜歡v40,但諗到唔知邊度搵車房跟
家人就唔考慮
你架c30好似係吐公見過
我好耐之前前xc90好有興趣 上網約睇車既時間 識左一個同我年紀差唔多既男仔 佢果時仲係車房打人工(呢家自己出左黎做 大部分都做Volvo)
但最後冇係佢度買架車走 因為架車有某啲原因唔值得買 叫我上網搵其他

而三四年後既今日 因為買s60而再次搵番佢 同樣幫我分析好多 所以最後搵佢幫我跟架Volvo 好衰唔衰佢有日放左架c30係度 話架車大量改裝 所以落左富豪毒海

如果你搵唔到人跟 可以試下問下佢都得既

佢個私人收藏倉 我第一次入去嚇拿死我
應該果時仲未到我手 上手車主都係冇位放忍痛賣
架車係幾好玩
俾啲德國L見到又話啲車太難整係度鋪塵架啦
真心想買s90
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞