[水草造景] 集中交流召區3

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
Ada Aquasky G同moon 有無話邊隻好d? 如果60cm 缸價錢分別大唔大?
有冇ching試過支co2 校咗時間掣
但係都係廿四小時出氣
有冇ching用過e仔600 冇動力前置桶?

依家用緊e仔600動力桶,諗住買個前置黎擺軟水樹脂
G新過moon
黎緊會出隻最新既 60cm RGB
我見好既燈都唔平,不如買個靚仔d,咁等RGB
想買背濾缸,有無邊間推介?
有無tg WhatsApp group ga
除左燈、出入水同工具(刀,夾),其他野真係冇咩必要買ada
我諗好左啦,缸同燈就Ada, 濾筒就ehiem, co2 果d就普通野,出入水就換返玻璃。刀夾ada真係好d?
刀真係ada屈晒機,夾既話可以用viv都差唔多,60缸一把彈簧剪同夾都夠晒

btw ada缸宜家都係大陸代工,純粹貼個牌(定係你買無縫缸)
ada60cm黎緊會出枝新燈
個樣幾靚仔下
想問下如果想幫魚缸加蓋,避免d 蝦跳缸
邊到有得買d 蓋?
問下魚街d缸鋪
thanks 巴打
今日隻螺爬咗出缸搵唔返
[集思廣益]
黎緊搬屋會開個90 45 45草缸

話說用緊枝xmini係個60 45 45缸
最正係色演靚又夠細枝
但cover唔晒 缸高身會吃力

上90會種紅草 考慮緊以下選項
1. 加多枝xmini
2. 加多枝xmini 再掛 vitamini
3. 轉Onf flat one 90 賣xmini
4. 賣xmini 轉 尼特利燈筒x2

另外想問億鼎同eheim pro4 邊度買比較靚價

再開缸用amazon light好唔好
lm 學野
想問邊到買 小型沉木 最好綁好莫絲 自己整過 好肉酸 行魚街 見到樹型 幾好 但幾百1個 果d叫咩木?
個eden 501 好嘈,係個扇葉或摩打聲,有冇得剩換個扇葉架
新手想買水草,想問下魚街邊間比較有信譽同多款?
啱啱買咗支atman J25 暖管
請問一下係咪可以連電線成支浸落水?
上魚佬望下
https://petitions.whitehouse.gov/petition/hongkongers-support-congress-introduce-and-pass-be-water-act

支持美國推出be water act同將來通過佢
快d入黎簽署
表達香港人既支持和立場, 對付班賣港狗官同奶共派
呢排大家無乜聯署要簽, 比個任務大家, 就係簽左佢同發出去比人簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞