2019年冬季日劇討論(4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
Happy Birthday
利申一直係back number風扇
btw 冬の花同innocence首白日都幾正
咁Happy Birthday都唔差

反為我唔係好like 3年A組果首
其實news 首top gun都ok
不過J家嘅嘢youtube當然無
3a嗰首無乜印象,醒唔起首歌咩樣但係後妻,初戀,innocennce果3首存在感高好多
google聽完醒起好似一首火影op

雖然後妻收視唔得
但我好中意睇W木村鬥法
同全劇大阪弁
同埋冬之花竟然係宮本出道以來初solo
佢都出咗31年

今次小林武史班底
佢地兩個鬥嘴好睇,多江第一次上佳乃屋企嗌交嗰場由互串到激烈到sad好流暢精彩
ガガガガガガガ先啱,7個ガ唔係6個ガ
其實木村多江啲演技真係好鬼有存在感

木村佳乃後生時個樣同𠵱家都幾大分別

故仔我都like不過明顯低成本製作

仲有 高橋克典老咗好多
3A首主題曲相比之下真係好削, OST仲好過首主題曲
https://youtu.be/AvL_UJV0b5c
同埋好唔夾套戲咁
唔係太頂得順大阪腔
唉也咁先好睇呀.
係咪想學女王的教室咁樣 特登整個片尾
我覺得係, 但係當年女王的教室EXILE首EXIT係好撚好聽!!!!
原來咁就14年前嘅劇
https://youtu.be/058M-54Nr6M
http://www6.nhk.or.jp/nhkpr/post/original.html?i=18016
染谷將太做信長 澤尻做濃姬
關西弁好正
D關西人話木村佳乃同高橋克典D關西弁好唔標準,全劇得一個神戶出身0既濱田マリ講得OK
要求口音標準可能要好似WOWOW 當年套煙霞 〜Gold Rush〜咁CAST用森山未來、高畑充希、中村ゆり... 唔係大阪就神戶出身既演員 (京都出身0既吉岡里帆當年有份做大配角有幾個鏡頭)
係呀, 有口音指導都無用

我日文咁渣都知佢2啲口音過份誇張
講開濱田マリ 佢同晨間劇牧瀬里穂撞樣單嘢真係幾好笑
後妻業其實幾年前拍咗電影
都想睇下
可能無乜人知,木村多江20年前做過貞子

記得有出過字幕版,重無拿拿有個女角露點...

電影版同電視版角色對比
大竹忍 = 木村佳乃
豐川悅司 = 高橋克典
尾野真千子= 木村多江
永瀨正敏 = 伊原剛志
嘩大竹忍好老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞