2019年冬季日劇討論(4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
冇謂野指邊啲?
例如佢同啊媽放下嗰part都好重要
畢竟佢啊媽一直都係佢既心結
不過我都覺得佢扮同表哥結婚嗰到係有啲多餘既
如果一開始就同yuriyuri講現實既考量既話會更好
但好彩最終都一齊左
最後好甜
今季我覺得ok 中段船越都正常返
利申未睇結局
結局變左真野同船越既大叔之愛
大學嘅景係咪拍咗先?
每次講到東大,佢個頭就會特別深粉紅色

我覺得唔係好爛姐

冇謂野指邊啲?
例如佢同啊媽放下嗰part都好重要
畢竟佢啊媽一直都係佢既心結
不過我都覺得佢扮同表哥結婚嗰到係有啲多餘既
如果一開始就同yuriyuri講現實既考量既話會更好
但好彩最終都一齊左
最後好甜

當住咁多人咀好羞恥
我覺得初戀結局呢一集好爛
所有副線都係求其一幕完咁滯
表哥鍾意順幾十年一幕突然覺悟退場
Mk妹又突然醒覺唔再鐘意粉紅頭質條mk仔過佢
老母同順個心結話哂都係重點劇情 又突然解開
編劇你唔夠時間講副線都唔洗咁樣草率收場掛
倒不如將順講大話呃粉紅頭果d cut左直接了當
比d時間副線或者放甜仲好
乜撚野結局黎
有翼B IS OK
不合常理到一個點
唔明點解要話jr純粹唔鍾意佢笑就想玩佢
你求其話發生左小小衝突都好
依家唯一解釋真係得 : jr係變態
話佢係心理變態都唔緊要,但係可以係一d鋪墊都冇
之前都已經出場出得少,依家真係好似憑空彈咗個人物出黎,佢嘅身世背景係任個編劇9up
之前講主線講得太少
結果臨尾趕收工一次過爆哂啲野出黎
典型一集查一件案嘅日劇嘅通病
永遠都預唔夠時間解番之前埋落嘅嘅伏線
結果倉卒完場
一集一單案既劇有時真係睇到好厭
但係呢個模式真係好普遍
查案劇固然係咁,其他律師、醫療、偵探、職場劇etc都係咁一板一眼
寫番d劇情每集都有推進,真係用10集去講一個故事嘅劇真係咁難咩

有時連睇職場劇都咁既模式真係好冇癮
估到哂最後主角突然有光環然後拆掂哂啲野咁
所以我先咁鍾意今季套初戀
有冇啲非呢種模式既日劇推介
頂仲諗住你哋傾緊咩 做咩咁都要藍字
今季後妻業最驚喜 本身仲諗住唔一定開

杜絕所有劇透人既機會
後妻業睇左一陣冇睇到
覺得佢地啲関西弁好唔自然
中左流星毒之後想睇翻佢之前套貸款男友
係好唔自然 不過睇兩個木村笑吓都幾開心
冇諗過trace爛尾到咁 難得今季有睇嘅都算收得靚
估到係佢兩個有鬼但乜撚嘢理由嚟
後妻業都係電影版好睇,有尾野真千子同水川あさみ。
後尾風間俊介出0黎好鬼痴線好好笑。
嘩啱啱wiki完 小夜子係大竹しのぶ 個cast都好正
唔知有冇字幕呢
我都中意後妻業
流星毒我都中咗
佢太瘦
大隻少少好d

粉紅頭好襯佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞