粉嶺聯和墟三寶定火車站三寶好住?

423 回覆
5 Like 26 Dislike
15-17k/呎
市區樓都買到
哇17k屌唔過
見佢1房294呎
如果400頭就差唔多
平果d 5-6k都有
成個粉嶺嘅私樓要計質素最好係一定帝庭軒、然後係御庭軒、之後就碧湖,基本上都係信和,其他樓都好撚on9,用料好差。

最差一定係綠悠軒同逸峯,十間有九間都漏水,逸峯仲要算幾新,買咗都喊三聲。

綠悠軒就窗台漏水都算,管理差到世界級,d食蕉仲串過半山、山頂個d。

粉嶺中心同名都交通方便就梗架啦,不過太舊,買到黎住裝修都要用一大畢,d鋁窗都一般換又唔係、唔換又唔係,不如買新樓一了百了。

如果真係要住粉嶺,又唔介意交通就聯和墟。如果要交通又唔介意舊樓就火車站,如果又要交通又要好樓就唔好住粉嶺

利申住過粉嶺十幾年,宜家搬咗出九龍,識人做裝修所以知大部分屋苑係咩料。
聯和墟好好住?
巴打可唔可以分享埋花都、牽情係點?
唔計交通唔方便,其他都真係中上。如果要出到港九返工真係唔方便。退咗休住就一流,又冇大陸人但過幾年皇后山公屋起好我就唔包啦
熟食中心
一般般,粉嶺買樓買信和就冇錯,住花都牽情不如住碧湖。好似宜家信和新盤囍逸係貴,但用料足,一流。好多港九新樓盤都唔夠佢好(建築手工方面)
住帝庭、御庭、綠悠、逸峯真係方便,打風落雨打埋十號波都唔怕,落街乜都有。而且屋苑保安又算好,除咗綠悠可以直上外,其他都要上平台再轉𨋢先上到單位。

加上新界北發展,聯和墟係地理上會成為粉嶺嘅中心地帶,升值潛力都一流
信和樓不嬲都華而不實
題外話,雖然綠悠一部𨋢直上單位,但係d保安嚴到呢,真係業主都敢攔住唔俾你上嚴到on99
其他地方我唔知但粉嶺信和一定係最好,其他地產商嗰d你見到都怕怕
北區通常唔係信和、恒基就係華懋
番港島工就咪鬼買粉嶺樓,冇水你
如果返大早根本係冇車
我鐘意聯和墟
嘉福嘉盛都無蝗
代價係陸上孤島囉
聯和墟好多爛仔
球場果邊三五成群
嘉福嘉盛
二寶
嘉福嘉盛係好搞笑
出九龍香港荃灣都好方便
條條巴士線都9成9有位坐
去上水都易到乜
偏偏就係同區就好似孤島咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞