粉嶺聯和墟三寶定火車站三寶好住?

423 回覆
5 Like 26 Dislike
聯和係半夜先雜
日頭無野
半夜會點
個客量即係點?
你覺得好多人搭咩
無嘜人搭 對乘客唔係好事黎咩
D 酒吧門口有D飲醉MK嘈生晒
中原地產粉嶺牽晴間分行B组區域營業經理陳夑佳表示,粉嶺名都本月暫錄約2宗成交,新近錄得3座高層A室成交,建築面積553平方呎,實用面積399平方呎,兩房間隔,以590萬元易手,建築呎價10669元,實用呎價14787元。

原業主於2011年以225萬元購入上址,持貨約8年,是次易手帳面獲利365萬元,單位升值1.6倍。

—————-—————————————————

買家加快入市步伐,粉嶺區近日連錄買賣。世紀21奇豐物業牽晴間區域經理陳偉康表示,新近錄得粉嶺牽晴間成交,為3座中層A室,實用面積393平方呎,2房間隔,向東北,望內園景。單位放盤5個月,原開價580萬元,加價1萬元,獲同區上車客以581萬元承接,實用面積呎價14,784元。

原業主於2015年10月以382萬元購入上址,持貨3年多滿SSD期沽售,帳面獲利199萬元,單位升值52%。
名都差唔多萬五蚊尺都算貴,可能靚裝?
邊度整窗簾最好
識㨂
粉嶺
新界細價物業受捧,呎價再有突破。美聯劉曉明表示,粉嶺花都廣場5座中層D室,實用面積370方呎,成交價556萬元,呎價15,027元。

上述呎價打破去年錄得的15,000元高位,創屋苑歷史新高。原業主於2007年以108.8萬元買入單位,持貨至今帳面獲利約447.2萬元,升幅達約4.1倍。現時花都廣場盤源緊張,只有數個買賣放盤,叫價約550萬元起
黎緊返新工
想問下搭6:40頭班車 去到百德新街落 一般會幾點到?
落車要行十幾分鐘 驚聲唔切返8點
暑假會快D 大約07:40到
如果係開學日子/落雨天呢
一開學吐露港塞到ON9

係唔係搭狗鐵到紅磡轉巴士會好啲?
仲諗住返早啲 唔會同其他人塞

八號風球剛掛,排搭小巴入聯和墟要排到公園仔
可以搭278k/ 行多兩步去粉嶺名搭277x/70k

不過次次收工就人多
你預8點左右啦
深夜有個廢老
晚晚大聲播歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞