粉嶺聯和墟三寶定火車站三寶好住?

423 回覆
5 Like 26 Dislike
咁粉中去左邊?
粉嶺火車站嗰頭交通好好多,火車+百和路巴士冇得輸,而且都叫做有商場可以行下街。不過粉嶺名都不了,以前住嗰度漏水漏到pk。

聯和墟就比較靜啲,基本配套都叫齊(街市,體育館,圖書館,球場etc)而且食野的確係多啲選擇。但交通真係唔得,通常聯和墟人都係搭小巴出火車站搭火車。巴士就大部分都要兜起碼15-20分鐘先上公路。

另外樓主可以考慮下華明嗰頭,相對粉嶺火車站嗰頭都靜,行出火車站比聯和墟快(10分鐘左右),而且巴士又多,大部分都係華明尾站上公路。

利申住過粉嶺名都,而家住緊聯和墟
垃圾地方黎嫁

叫啲支那去番上水 咪鳩再黎粉中 好L多人
粉嶺已經遠,仲要駁。
所以得粉中可選, 一係選上中都仲好
有無人住聯和墟唐樓
雜不雜 好住嗎
出市區返工會唔會好耐
名都樓既質素真係不了,但衣食行都好
打風落雨外牆滲水,不過落街就有嘢買有嘢食

利申:住名都
海聯好難上小巴
不如唔好讀?垃圾學校
會唔會好多南亞人
我打算行
邊條街? 夏天應該好辛苦
計地點就名都 粉中方便
但計埋其他因素我覺得碧湖花都牽晴秤先d
早幾個月先斬人喎,唔見黑社會係咪你成日出入圖書館咋?
應該係,不過生活係聯和墟咁耐其實感覺都安全既
住左廿年,係間唔中有酒鬼搞事發癲姐
講雜一定唔算
夜晚靜到樓下打乞痴,傾計都聽到
半夜有街車播歌😂😂😂大聲到丫
個人覺得花都其實幾好,附近有大公園,又較近火車站,雖然搭巴士出九龍係尾站,有機會連車上唔到,不過居住環境同間隔ok,係聽過人講話多曱甴。
碧湖先岩

花都成日跌玻璃窗落街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞