跪求中醫皮膚科~皮膚問題困擾一年

129 回覆
2 Like 5 Dislike
符水醫病
汗皰疹我都試過生喺手,知係點樣
依家腳個d係唔係我就唔敢肯定,有d似,但又唔係話好痕同每次一兩粒咁,而唔係一群水泡

我皮膚不嬲有風癩,但唔嚴重

無印象隻腳發病前有特別轉用過d咩野而令到過敏,但唯一記得係發病前無幾耐試著過一對鞋面幾污糟嘅鞋

但腳有事之後,我每日d襪都會浸滴露之後再洗,唔知會唔會係嚴重咗嘅源頭
住院期間有驗過血,雖然唔知個驗血去到幾深入,但結果係無問題,只有白血球指數高(發緊炎)
唔經唔覺已經搞左年幾,連個病係咩都未知
thanks! 記低先
我之前睇個皮膚專科就係專醫玫瑰痤瘡,好似上過報紙定電視訪問,無記錯係陳湧醫生
但就幫唔到我個病
師兄係咪試過比d中醫搞到一獲泡
好大仇口咁
有親戚睇完不停課金,但又無乜好轉,最後搞到入廠
100度滾水碌對襪好似好啲
屋企著拖鞋會唔會一樣嚴重?
睇醫生都好講彩數
人地話好勁嘅醫生都未必啱自己
試下先,唔用滴露都唔知用咩好
成日覺得有菌,唔敢同衫褲一齊洗
希望你搵到啱你嘅醫生
滾水好過滴露個啲
之前著啲底褲都係放機洗落滴露
跟住春袋痕到pk甩皮又滲水
轉孖煙通諗住無咁焗但都係得改善少少
之後手洗用滾水碌就好好多
唔會敏感又可以殺菌
但真係要用會出煙嘅滾水

你對鞋如果可以嘅話拎去太陽底晒下都好
我都有玫瑰痤瘡, 係睇柴灣(有時係黃大仙)東華三院既中醫李澤恩醫師, 醫左一年,而家好番哂
無圖學咩人開post
琴日第一次滾水浸
用電熱水壺聲稱98度嘅水去浸

之前試過一齊洗,龜頭有少少發炎,即刻再用滴露浸完分開洗,好彩龜頭兩三日就自動好咗

我依家係兩對鞋輪住著近一年想著其他鞋都唔敢,曬下都好,但要拜託屋企人幫我放同收鞋
師兄你咁想睇 今晚影比你囉
浸過再洗應該都洗走晒唔會有事?🤔
每個人過敏嘅野都唔同
有冇試過唔用滴露?
生係邊個位?
我最嚴重係鼻好紅腫起一粒粒又痕
食緊A酸好咗5成就停滯咗
醫生話未必斷尾
唔好睇中醫

又貴又無料
生係塊面, 又紅又腫,石頭瘡囉,但唔痕, 個nose成個strawberry咁, 好醜
I know that feel 好驚停藥又黎過
依家開始咗用滾水,唔用滴露
睇下好唔好d
唔算恐怖,但都係傷口/水泡,想睇先開啦
會唔會係香港腳?
利申: 試過香港腳,真菌通常會生喺腳lar位,而且隻腳會臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞