做咗三年幾貢茶 你問我答[2]

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
最後 同事呀 知你睇緊
多謝你今日入嚟安慰我 其實我原本只係喺廚房一路呆下呆下 但係唔知點解你一入嚟問我有冇事個下我就爆喊
Any肥 多謝你好warm
點解買親啲奶蓋都咁少
又唔係間間好飲
打奶蓋是咪好煩
最後 同事呀 知你睇緊
多謝你今日入嚟安慰我 其實我原本只係喺廚房一路呆下呆下 但係唔知點解你一入嚟問我有冇事個下我就爆喊

唔好喊啦
點解買親啲奶蓋都咁少
又唔係間間好飲
打奶蓋是咪好煩

偷工減料/冇用心沖
唔煩 兩分鐘搞掂 一日打五六轉夠用全日
最後 同事呀 知你睇緊

唔好喊啦

知道冇事啦 些些你
樓主好啲未呀?
其實我可唔可以打去表揚返

好好多多謝你 有心
表揚啲咩?

對工作充滿熱誠

邊有 瞓啦

好好多多謝你 有心
表揚啲咩?

對工作充滿熱誠

邊有 瞓啦

早抖啦巴打
今日有無寫到日記呀?
點解買親啲奶蓋都咁少
又唔係間間好飲
打奶蓋是咪好煩

偷工減料/冇用心沖
唔煩 兩分鐘搞掂 一日打五六轉夠用全日

以為奶蓋係一杯一杯打
奶蓋綠/紅/烏有冇話加咩料會夾d?平時飲開果d都有野咬下
原來我上次話好難飲既朱古力就係樓主間鋪度沖
下次會飲返格雷三兄弟走珍珠少甜
奶蓋點整 有冇得多奶蓋
原來樓主就係番我買開個間 唔怪得肯多奶比我 多謝你

搞乜大家都知我返邊間大家放過我
你肯定係我沖我沖會多嘅 但同事沖完多奶會係正常份量
其實係落奶蓋嘅技巧問題 要落中間舖平 唔可以落晒一邊

搵你買有無暗號
可唔可以影個新menu黎睇下啊
珍珠點先整得好食
同埋通常放到幾耐唔壞???
我終於知喺邊到了 咁而家可以點相認呢
btw上次喺你到買左兩杯 個mk妹冇比印花

終於連你都知
你大嗌自己user name
你唔記得問佢? 做乜好似好多人都去過我嗰度買過咁
其實我成日都會懶得問啲人要唔要印花 睇心情 2個客問1個

如果認錯人 我突然話我係菠蘿油公主呀 第個人會有咩反應
早晨
我終於知喺邊到了 咁而家可以點相認呢
btw上次喺你到買左兩杯 個mk妹冇比印花

終於連你都知
你大嗌自己user name
你唔記得問佢? 做乜好似好多人都去過我嗰度買過咁
其實我成日都會懶得問啲人要唔要印花 睇心情 2個客問1個

如果認錯人 我突然話我係菠蘿油公主呀 第個人會有咩反應

會笑死
但好易估
可唔可以影個新menu黎睇下啊

新menu? 對上一次換menu好似係上年啦喎我返工影你睇
珍珠點先整得好食
同埋通常放到幾耐唔壞???

原料最重要 料難食點煲都難食
其次就係焗嘅時間要控制得好
珍珠可以擺幾日都唔壞 但好難食 會好硬
最好食嘅時間係煲完半個鐘至兩個鐘內
SORRY冇追POST

想問下檸檬星冬瓜 一粒粒個D咩黎 尋日叫左杯又幾好飲 但係好似甜左D 有冇得少甜架? (因為我知有D野飲冇得少甜)
SORRY冇追POST

想問下檸檬星冬瓜 一粒粒個D咩黎 尋日叫左杯又幾好飲 但係好似甜左D 有冇得少甜架? (因為我知有D野飲冇得少甜)

呢杯我冇講過
彩色珍珠 我覺得好食過普通珍珠
呢杯艺另外落糖 冬瓜茶本身好甜 你覺得甜會幫你溝少少水
SORRY冇追POST

呢杯我冇講過

彩色珍珠同普通珍珠有咩分別?
SORRY冇追POST

呢杯我冇講過

彩色珍珠同普通珍珠有咩分別?

口感唔同 味有少少分別 主要淨係唔同色全部天然色素嚟 放心

好好多多謝你 有心
表揚啲咩?

對工作充滿熱誠

邊有 瞓啦

早抖啦巴打
今日有無寫到日記呀?

補寫返

邊有 瞓啦

早抖啦巴打
今日有無寫到日記呀?

補寫返

日記會有咩內容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞