做咗三年幾貢茶 你問我答[2]

1001 回覆
15 Like 1 Dislike

我又中過伏
一嚿嚿粉朱古力奶茶同double甜格雷奶茶咖啡凍果個
果次我飲呢個冇人提我係冇得飲
勁杰, 啜唔到

點解呢度冇乜人講貢茶中伏經驗既

你買個間係我間舖 畀多次機會我 我沖唔會咁黑森林一定會話係食嘅

好, 巴打我信你
聽日黎幫襯 開幾點?
呢間近我架其實, 係中左幾次伏後我怕左咋

我都想試下點樣食法 點解飲品店有野食咁搞笑 之前冇留意
多謝大家心情平伏返 收工再傾
好溫暖 連登有愛

樓主收夜?
收幾點

唔係收夜 我收十二 工已收收夜係十二點半
收工 心情好返
好溫暖 連登有愛

樓主收夜?
收幾點

點解貢茶收夜收咁夜 感覺返貢茶好似好辛苦咁
12半收夜咁幾點last order
好溫暖 連登有愛

樓主收夜?
收幾點

樓主番到屋企係咪已經一點
好溫暖 連登有愛

樓主收夜?
收幾點

間間唔同 不過應該普遍夜過天仁 我以前個間都係收十二
天仁旺舖應該差唔多辛苦啦
12半收夜咁幾點last order

十二十二落閘 話收十二點半但執好就走得 通常0:15/0:20搞掂
收夜有多$30
好溫暖 連登有愛

樓主收夜?
收幾點

樓主番到屋企係咪已經一點

我搭車返去要一個鐘
覆返各位先

我又中過伏
勁杰, 啜唔到

你買個間係我間舖 畀多次機會我 我沖唔會咁黑森林一定會話係食嘅

好, 巴打我信你
聽日黎幫襯 開幾點?

我都想試下點樣食法 點解飲品店有野食咁搞笑 之前冇留意

係用飲管 但會飲得好辛苦
以前仲有個八寶仙草奶凍/奶燒 都係食嘅 個個先正
八寶豆加奶加珠(好似有 唔肯定)再加打到半溶嘅仙草諗起都想食
兩年前冇咗八寶豆
奶蓋黑森林其實咩黎

食嘅 有珍珠仙草奶蓋 甜甜鹹鹹咁 好有臺灣風味
新個個奶蓋星森林都一樣 只係珍珠變咗彩珠但加彩珠靚好多
奶蓋黑森林其實咩黎

食嘅 有珍珠仙草奶蓋 甜甜鹹鹹咁 好有臺灣風味
新個個奶蓋星森林都一樣 只係珍珠變咗彩珠但加彩珠靚好多

仲以為朱古力黎

但點都會有印象(特別有禮貌/特別寸)
一定要大聲 清晰
成日畀人話我又lur又快

正常啦 聽到你話找三蚊多謝晒

我應該係講請等等 出茶先講多謝晒
你話我畀人話lur正常?

唔通我記錯左咁柒 不過你唔算lur呀 只係快姐 我都成日一輪咀講完個客o左問 咩話

我諗係
我已經盡量開口講 成日畀人話細聲加lur
成日係咁 然後我會唔耐煩 但吓得最多一定係黑森林
客:我要奶蓋黑森林
我:呢杯成杯都係食嘅 冇嘢飲 o唔ok?
客:吓?/咩話?/食?/呢度食?/喺度食?/我唔食呀/er..拎走食得唔得?
我:成杯都係食嘅 冇茶 得珍珠仙草奶蓋

已經變咗SOP

我又中過伏
勁杰, 啜唔到

好, 巴打我信你
聽日黎幫襯 開幾點?

多謝你
開11:30-0:00
星期六/日/公眾假期11:00-0:00
google有 我加上去
不過我聽日返六半收夜
又會咁黑仔
追po好似話睇投訴睇得好重
巴打有冇事?
有咩熱飲好飲

珍珠奶茶
我好少飲熱嘢 答你唔到 但係黑糖薑汁奶茶或者玄米抹茶紅豆應該都唔錯嘅

我諗係
客:吓?/咩話?/食?/呢度食?/喺度食?/我唔食呀/er..拎走食得唔得?

已經變咗SOP

我又中過伏
勁杰, 啜唔到

點知係你嗰間鋪

因為佢上個po講過中伏經歷
學生想做
但得40 好似太少

中學?好嘥時間 做其他工啦 想搵錢嘅一定唔好做飲食業

一定要大聲 清晰

唔通我記錯左咁柒 不過你唔算lur呀 只係快姐 我都成日一輪咀講完個客o左問 咩話

我諗係

已經變咗SOP

我又中過伏
勁杰, 啜唔到

有呀 有巴絲分享邊幾間奶蓋少同茶淡
大家再分享下飲過啲咩好難飲嘅嘢或者好差嘅服務態度?
樓主唔好唔開心啦 我已經淘左冬瓜磚啦
等緊送到

心情好咗好多啦 多謝你
你改咗名?認你唔到
啲磗嚟到會有少少糖化 但安全
學生想做
但得40 好似太少

中學?好嘥時間 做其他工啦 想搵錢嘅一定唔好做飲食業

我覺得再咁番落去我一定會肥
時間:2/3 2點幾
地點:舖頭
人物:同事 我
同事:我問你一個問題吖 不過你唔好打我喎
我: 咩問題?你問啦
同事:邊緣中的邊緣人係咪你嚟?
我:....邊個嚟㗎?咩嚟?
好啦咁明顯我唔認都冇用 係我唔好同人講求下你 我畀人斬死都似
樓主i know that feel
就算人地點話唔洗咁認真都好都係過唔到自己

我好內疚 畀人鬧完都好內疚 好灰點解會咁

一定要大聲 清晰

我諗係

已經變咗SOP

我又中過伏
勁杰, 啜唔到

有呀 有巴絲分享邊幾間奶蓋少同茶淡
大家再分享下飲過啲咩好難飲嘅嘢或者好差嘅服務態度?

我成日飲, 可能因為咁中伏就中得多
講起奶蓋, 以前葵廣都正常厚,
有一吋到, 而家得番半吋
又係時候轉場唔買佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞