屌樓上裝修整撚爛左我個天花板

610 回覆
2676 Like 22 Dislike
到底樓上知唔知你樓下搞成咁?
區議員有無whatsapp手提個d呀,正常佢地等開工個喎。
同埋個管理處咁廢既。你成舊石屎冧落黎都停唔到人開工

你最後希望就係打俾蘋果搞大佢了。你出律師信都唔係一時三刻既事,到時佢地爆完走人,另一批師傅話唔關佢地事,你吹佢唔漲。
留名跟進
可能要上報玩大佢先要人show你

Btw報左蘋果動未?
如果係硬野,
多數係支燈打大力左,
如果係廁所廚房上面,
請盡快處理
請盡快處理
請盡快處理
打穿左防水層, 你年年都俾水搞,
全屋牆身炸烈,
甚至 經你屋, 流去下層, 下層投訴你

房處一定要處理
要即日處理,
你話
"今日已經見到結構有危險,
開始四圍 跌灰, D 柱身好似有列痕
屋企好似識震,
好似好危險, 我地依家汁緊野準備搬,
你地快D搵人泥睇, 我唔想好似馬頭圍咁榻方"
刷屏如意金剛棒
私樓關房署撚事
你叫佢搞清楚
不用奢望有人幫到你。這是我的痛苦經驗。也是數千和數萬苦主的經歷。
趁樓上未裝修完。装修佬未走。老大捉主業主及裝修佬。希望他给你做批灰及做回天花。
林鄭說得好。蘇州過後無艇搭。
過後。樓上睬你都儍。醜陋的香港講到錢。哈哈。物業管理說他們只管外牆。你們的樓上樓下天花地板是不管。還駡你要自己好好保養维修自己天花|。天啊!我如何可以防止水從樓上來。這是康業的來信。
滲水辦也罵你一塊錢也不花。他們只是來度濕度。小於35度就只是得把口。建議和樓上談o和找私人滲水公司去告他o有用嗎?不用錢和時間嗎?屋宇署也沒用。除非结構有問題。報警未試過。應該不會落案。
打鐵趁熱,否則無得追究。
我以前做裝修學徒都試過
後尾個師傅幫人整返
搵埋自己個裝修熟人比意見啦
最多咪比啲水腳費 飲個茶
行內人應該熟好多
共震喇叭又要出動
你住馬鞍山?
有冇update
又話個業主會中午上黎睇,有冇現身?

我早幾個月都試過天花板起泡,原因係樓上裝修,d 工人爆起哂舊個地磚,咁佢未做防水,佢又堆左d濕既英泥係地下,之後d 水就滲到我天花板攪到果個位起泡, 當時一見到即時上去揾佢d工人叫佢起左攤濕泥唔好再up L 住係度,之後過幾日個水泡自動還原平番冇事

但樓主係用牆紙,我諗好難似乳膠漆咁自我復原
樓主係咪筋疲力盡
推!
真心覺得要搵區議員 再唔得就報蘋果 玩大佢
唯恐天下不亂
樓主咁耐都冇update
係咪天花已經冧左
其實報警係無用
雖然一定會有人上黎了解
但了解完無刑事成份佢地就無野做
都係叫你搵其他部門
係 你地有交稅
但都了解番個部門啲職責
啲警察上到黎 咪又係聽你片面之詞
雖然我信你冇老吹
但呢啲範疇佢地都唔識
作唔到準
建議樓主都係搵番其他部門😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞