屌樓上裝修整撚爛左我個天花板

610 回覆
2676 Like 22 Dislike
唔該巴打 搵BD係咪都係打佢個熱線?一樣都係去返1823嗰度咋喎 我怕佢拖得就拖唔會黎immediate inspect
定係講明話要immediate inspection 就得
呢位巴打都講哂點做啦
姐係同自己搵公正行check 驗完比個結果屋宇處
佢就會幫你出信追? thx
巴打你都係有同樣問題
點可能
如果真係搵支炮鑿個窿既話, 樓主屋企個天花應該震到散哂
蓄意(意圖) 同意外,中間仲有好多層次
有一個叫罔顧,英文係 being reckless

(1)A person who without lawful excuse destroys or damages any property belonging to another ......
......or being reckless as to whether any such property would be destroyed or damaged shall be guilty of an offence.

意思即係fucking care,完全冇諗過會唔會整到人地啲嘢,佢唔係故意破壞,不過係冇諗過會唔會出事
蓄意(意圖) 同意外,中間仲有好多層次
有一個叫罔顧,英文係 being reckless

(1)A person who without lawful excuse destroys or damages any property belonging to another ......
......or being reckless as to whether any such property would be destroyed or damaged shall be guilty of an offence.

意思即係fucking care,完全冇諗過會唔會整到人地啲嘢,佢唔係故意破壞,不過係冇諗過會唔會出事
試過樓上條仆街鑚爆水管啲水係撚咁滴落嚟
知多樣野 對自己有用嘛
你度一度幾大塊比尺吋人1823果陣講埋 依家1823做分流真係好普遍
真係大獲會即時轉駁 佢地好撚多狗仔隊係街周圍走
唔該哂巴打
姐係可告刑毀?
你要證明到佢fucking care先得
而除非佢自爆 唔係你點證明
巴打最尾點搞 啲野濕哂真係搞撚死
你啱
Me柒左
Google成句,好驚佢之後出gay ad比我
其實嘈音開始就已經可以報警
留個案編號
其他方法就似上面巴打講咁
有呀有同佢講到 30-40cm diameter
佢話收工 聽日先再可能過黎睇
有咩建議
lm
人地有開工紙 你最多管制下佢打鑿時間唔好太長
佢跟環保條例做野你吹佢唔漲
唔係你證明
係控方證明(警察/律政司)

純粹幫樓主多一招旁身親
如果佢態度良好,講到自己做左好多措施,自然告唔入
如果佢串串貢,拎住支炮亂隊,點都值得報警啦
咪玩啦你
放心 做緊連登最憎果行
呢個故仔唔夠開型毀
巴打我都試過不過係大廈維修外牆果陣整出黎,凸出黎果舊野一樣咁滯,不過一搵業主立案法團投訴佢地好快就入左黎整,不過佢都係搵錘仔扑返平佢
三年前整,到而家都冇事發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞