屌樓上裝修整撚爛左我個天花板

610 回覆
2676 Like 22 Dislike
頭先我抄抵佢pc個no.佢個樣已經好不滿
冇錄影到
無追post
天花凸出黎個硬定空心
再報警啦
我講而家佢又鑽
你錄底佢第時做證據
Btw下次唔好抄到咁明顯
扮晒炒低係想讚佢幫手, 佢上去都加多兩錢肉緊
巴打你有冇跟埋差佬上去入屋睇下佢個地台打成咩樣呀, record返話唔定之後都有幫助, 唔係轉頭佢搵野封左話唔關佢事佢冇打穿你就煩
原來係居屋
琴日又講係私樓
居屋直接落去房署分區office大吵大鬧拍片直播報蘋果
冇呀 諗住搵人上去同佢地溝通 避免直接衝突
聯絡到業主未?有倒塌危險都唔使停工?
試過,仲要同你個情況一模一樣,又係有條好似柱既物體凹左落黎,個業主話師傅唔小心轉得太深 個排真係日日勁擔心會跌落黎
屌佢老母佢全間屋換底板 ,仲要唔係就咁鋪上去,而係作起晒啲舊地板先再鋪,所以先會嘈到好似有長期有大炮轟炸你間屋咁。
巴打你有排煩,之前都搞左成大半年先搞番掂。
睇你好唔好彩,樓上個業主講道理既話,你起碼唔洗煩錢同自己搵師傅整個部分。
我戈個就勁PK ,通知左成個星期都唔肯浦頭。最後仲要死都唔肯負責任,一啲錢都唔肯賠 ,又唔肯嗌師傅整番掂 最後搞到要自己請工程師黎睇一次再出律師信俾個PK嚇下佢先得。
管理處話聯絡左 但業主完全冇聯絡過我
我問房處負責人陳生 係咪有即時安全危險都要等到佢聽日先黎?
佢話 係
呢個時候仲驚?
再同區議員講啦
都唔知係咪結構有問題
仲鑽一陣成個天花跌晒落黎
再唔係搵記者
剛才警察嚟嗰時,裝修師傅有冇人一齊嚟睇?
如果冇,你今日都唔好比裝修佬入屋
警察唔會理你呢啲 你要即刻call管理處通知個業主停止工程先,啲師傅好大機會唔知鑽到你個地板咁 ,如果唔係佢地繼續咁鑽落去會震倒戈個位,好撚危險。
屌一模一樣
都唔知佢幾時會跌落黎 而家仲要係咁鑽冇停過手
業主又唔浦頭

巴打最尾點?出完律師信跟住條友咩回應
東張西望 幫到你,快過啲差佬
條友收到律師信先開始識驚,不過最後都係正係肯出一半 我地都唔再同佢追究落去,總之就想快啲整番好安安樂樂過年 但個排真係搞到我同我屋企人晚晚訓唔倒教勁擔心
call蘋果啦,佢地會跟架啦
東張閪望仲唔撚采訪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞