💳信用卡討論區(66) 西九免問勿覆 發問前先睇 #1—#3

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
點會
應該有$432喎
信用卡paywave都得,仲要唔洗最少簽夠500
希望順利批到
我正正就想去瘋澤買電器
成功登記的持卡人於推廣期內以合資格信用卡作合資格簽賬(定義見第5條)並累積簽賬淨額(定義見第6條)滿港幣8,000元(「簽賬要求」),可就任何該等以合資格信用卡透過(i)Visa PayWave或Mastercard®感應式支付(「感應式付款」)或(ii) Apple Pay、Google Pay 或Samsung Pay(「流動電話付款」)作的合資格簽賬,獲享額外5%「獎賞錢」回贈(「『獎賞錢』回贈」)。為免存疑,如持卡人達到簽賬要求,「獎賞錢」回贈將根據持卡人於推廣期內以合資格信用卡透過感應式付款或流動電話付款的簽賬交易計算,而其他並非透過感應式付款或流動電話付款的合資格簽賬均不會獲享「獎賞錢」回贈。
8000 係唔使 contactless/mobile
只係當中用 contactless/mobile 比錢既單先有 bonus 5%
即係碌夠8000先,之後嘅簽帳或8000內嘅(感應式付款)回贈5%,上限為3000。
唔好負皮喇 係咪咁理解
好唔顯唔係啦....
有幾難明
唔理你點碌, 夠8000就會 trigger 左個優惠
之後再計番你係優惠期入面contactless/mobile ge 簽賬交易
回$400 封頂
上限係8000先啱,400獎賞錢
明了師父
我睇佢張圖佢寫其中contactless 3000先有額外5%?
原來係佢當8000入面只有3000係contactless, 自膠。
咩機?
係咪西九龍高鐵站部八達通自助售賣機?
而家三月sc asia mile係咪冇得刷payme $5000?
係簽夠 8000
當中既 contactless/mobile 有額外 5%

i) 8000 c/m = 8000*5%
ii) 8000 others + 100 c/m = 100*5%
iii) 7000 others + 1000 c/m = 1000*5%
iv) 1500 others + 2000 c/m = 0
屌佢老母...
2月先簽左6千幾蚊豐澤
3月就搞活動

10年無合作過了
月尾先要買嘢,唔係好急等話,梗係等到月頭先決定去買
HSBC申請附屬卡要等幾耐
有無人試過
批既機會大???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞