女友比毅進警扑咗,自此我領悟到一個道理

358 回覆
6550 Like 140 Dislike
應該話,你唔係專科出身,想入政府都難
你望下你碌手幼撚過牙籤
又冇樓 又怕比人炒
算把啦

你有錢有車有樓 或者靚仔
撚會爭唔贏狗咩
無論真與假。其實... 女方一開始就有明確同你一齊既目標,就係想結婚生仔,之後做家庭主婦,而你都知道佢只想安安穩穩。等左7年,都係無能為力。女方靠自己能力亦結唔到婚,因為佢份人工都養唔起你。咁佢可以點?難道要同你精神戀愛?無可能拍拖拍到停經。
人工高大把女主動送上門喇
利:年薪60萬,唔算話高,但真係幾多女送上門
依個故事教識我, 要立志做個警察,幾撚正,放蛇落bar 揸下ball , 叫下雞,拉到mk 妹又可以拉返差館 屌下,仲可以搶人地女朋友
當件事真
7年,你都無咩上進過,摟過你結婚又懶懶閒
個女仔目標明確就係生仔咁簡單,畢竟女人個肚唔等得,過左年紀無得生就無,屋企人見到你咁又會比壓力佢
如果你有心比個未來佢,根本一早考慮左做公務員/紀律部隊呢條路,要做政府工大學畢業起步點都高過個阿威

所以佢出軌既同時你又有幾為佢著想呢?
預左係到講呢d 會比人屌,但呢d case 真係咪怨人臭雞,7年夠哂長去睇清楚雙方可唔可以一齊走落去
拍拖拍到停經先係好女人
証明肯捱,唔物質,真心愛佢。💪🏻
#曲
我識條友就係咁,大學開始拍8年條女為佢落過仔孭過卡數,條女畢業後穩定工作有晉升,條仔仲係炒散月入萬幾同屋企6口逼公屋,女既都無要求咩,只係想結婚,佢仲要成日鬧個女仔比壓力佢

最後女既出軌,男既日夜係到唱人臭雞,成日上網屌女人就係雞,成班fd知內情都覺得抵佢死,呢d 人只可以係連登圍爐搵安慰,現實世界無人會同情loser
又有新潮文
老老實實,睇完篇文,我搵到連登仔不願面對,又成日屌既上進心
警察業配文???
以樓主既level 你叫佢係私人市場搵份高過督察頂薪??
係 做多咗 其實散仔都已經贏到文中男主角
cre、apt test要準備咩
正常智力都過啦
JRE就話啫
無意味討論區~
on9
公大升你老母督察
三大都未必得
呢個咁嘅loser post都有5千幾正皮 就知連登幾多loser
退休仲有長糧? 咪玩啦
好多毅進仔回覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞