女友比毅進警扑咗,自此我領悟到一個道理

358 回覆
6550 Like 140 Dislike
香港就係咁撚on9
細個老師洗鳩你腦讀好書就搵到錢
但你讀到大學唔係專科的話根本好小夠政府人工高

就好似做老師班撚樣大部分讀書都唔勁
但人工都高過大部分私人公司
我當件事係真
都好丫
你屌過督察個女人
算啦
賺左
因為港女本身智商都唔高,都唔著重知識。
動物傳心都咁多港女信,好多港女真係無腦都極,從來唔會用腦,所以兩個唔會用腦嘅人痴係一齊,而又係鐵 飯碗,就滿足曬所有願望
等樓主考得CRE黎,你女朋友第二胎都就快出世
3/10
我frd個老豆就係退左休,收返間宿舍,比層新公屋佢,每月都只係交租
考督察個位多左,太睇得起港女 , 毅進散仔已經夠扑野中出
其實督察又真係唔難,有三大engine fd 2up hon in 完佢decline 咗,警隊再返轉頭問佢要唔要offer。

不過我覺得如果掉轉古仔睇,就係有條友,中學俾人come on james 咗,女神俾個pk 大學仔溝咗仲扑埋。過咗六年終於讀完毅進捱多個degree,仲考埋督察,咁啱女神搵自己訴苦,再發現其實雙方一直對對方仲有好感,於是行埋咗,而家準備組織幸福家庭。條傻佬grad咗幾年20k都冇仲照做,淨係識on99開連po,笑柒緊佢啦
冇左長糧好耐啦
新制度係出mpf 舊制係出長糧

新制度係三年confirm 可以攞十年 兩皮既housing allowance 無宿舍你住

舊制係你有幫辨宿舍

因為政府賣番曬d單位出去
長你老母糧啦
新制有長糧? 唔撚睇了
俾啲上進心,入左政府就一世
入政府咪就係上進囉
I
發奮圖強考政府做狗
如果係真,你真係好型棍
係呢家香港,你無父幹最好就係入政府工,我諗唔到一個無父幹ga係呢家香港有咩前途,而政府工當中,警察入門最易,其他難聽少少,無學歷,唔係專科出身,都無你份畸型社會問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞