LOL已經改到唔係人玩(2)

141 回覆
1 Like 7 Dislike
老實講技術上台仔好過白人
打字技術上係
平均5場有2.5場會打字
其實好煩,1隻手出技1隻郁隻英
仲有多隻手打字
香港人打LOL好少咁樣話邊個廢係咁送
台灣人可以一直打字打足20分鐘

完場一個個檢舉算,太煩
冇玩都可到野
團戰法英 控一carry
打野住 鬥洗兵
比我用eZ中路
用乜鳩都打爆到我
我玩中路
你有e走人,有q食兵,好難會爆wor
我玩咁多隻舊ADC
eZ 勝率咩位都低過四成
食兵都成問題
所以我咁廢咪quit LOL
美服都有屁孩
但RIOT識BAN果D太過份既人
嘴炮嘴到某D字眼,例如N字頭D字,會比人自動BAN
惡意破壞 掛機之類比人REPORT又會BAN

GARENA就淨識得叫人儲值賺錢
之前果單大陸人偷ACC,如果唔係D人係討論區嘈佢地都應該懶得理
台服低端場覺得係勁D 可能真係太少人玩 太多小號
其實你地點點點
我最想講都係刺客問題
打刺客真係好大問題
秒人快連反應時間都無
清兵快過法師
或根本企到前一前你法師想清兵就開你
避得幾多次 而且大部分刺客根本唔係用魔
反打又多你招位移技走佬
有人會話你技術低或配合對友
根本就道高一尺 魔高一丈

就攞職業選手黎講
LB呢d無counter英咁濟
Faker youtube又有用星朵拉打劫
根本就唔係用咩方法 只係因為jg磅住對面劫唔敢上
連職業選手都係咁
咁喺人問題姐 提摩都可以上到菁英
咁講 所有比人戳既都係人問題啦 我上面都係講係玩家問題
但你打得D低端場見有幾多隻TEEMO係CARRY
低端場講CARRY?
我覺得每場贏到只係因為你咁啱拍住堆技術唔好但肯合作既人/
你一個人真係HARD CARRY
我由銀5打到上白金(NA/JP)
咩低端我都撞過唔少
可以TROLL到我20殺0死都俾人反吸又試過掉番轉
低端場要HARD CARRY黎講
當你滾到雪球然後說服到你啲隊友跟PING做野=WIN
肯聽你講野(拿前提你講啲野係WORK架唔該)已經好好多
低端入面每一隻英打每一個位都可以HARD CARRY
前提係你要知道你CARRY佢地,因為打法唔係最教科書個隻
同埋你一定要有能力殺人,雪球滾得勁落去純TANK都可以殺到
當然有啲CHAMP係易啲係低端場HARD CARRY
但其他CHAMP都可以,KARMA JG你見過未?係咪好撚TROLL?
但我都試過好似IVERN咁撚到對面仆街
(唔好問點解要咁PICK,我以為自己打緊MID PICK錯)
另一樣就係活用下個TEAM COMP
TEEMO/YASUO都唔係問題,活用到就無問題
但係咪個個COMP都諗到點樣活用先係問題
而TEEMO係的確算係難諗,但只要佢TOP LANE WIN左就會易好多
最簡單咪分推1-4,佢本身分推唔算快但都唔係弱到憨鳩個班
最後老實講我就ONE TRICK KARMA黎既
佢改到TRASH TIER我真係玩唔撚到落去
刺客本身個設計就係難操作手速快既人用
你叫個全場中等水平既人用跟本發揮唔到出泥

起馬個技術係全場頭3個仲滾到人頭
比佢贏頭25分鐘甚至GG
25分+到時就係CC佬/ADC玩佢既世界,
而我都覺得RIOT LI 個設計都算公平,唔係一種角色全期獨大

就係LI個存在先吸引到堆屁孩繼續玩同J戰績
LI個我覺得係RIOT個賺錢方法之一(多人用,賣SKIN)

低端好多時就係YAUSO/雷文果堆帶頭25分
25分打後,以銀牌計,唔識完場既超過8成比人反追

利申:低端經驗,高手1們唔好以為我地玩緊同一隻GAME
D SUPPORT打野有時連幾時捉人補位都未知
想問下
Jg有邊隻英啱用刀鋒之雹
"當你普攻一名敵方英雄,下3次普攻將獲得110%攻速。"

冇玩我都知普攻非技能傷非坦既鬥士英雄咪岩哂
jax yi jiaoxin 咪fatfat?
https://www.ptt.cc/bbs/LoL/M.1547217310.A.634.html
ptt 有人討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞