LOL已經改到唔係人玩(2)

141 回覆
1 Like 7 Dislike
真心一問teemo/yasuo top有何問題?
我最高打到銀2,唔識
我見過有安妮top 啦
其實牙膏上路本身就問題不大
問題係呢d垃圾分段根本冇人識玩 純粹係覺得自己好勁/覺得隻英型先pick
對面bp見到佢是但拎隻大男出黎都完爆佢啦 順風易throw 逆風冇撚用
另外teemo top/sup 根本就係kai子/女人先會拎黎打積分 你有冇試過比teemo carry到嬴?
推塔好快wo
有幾快呢 鬥推塔jax有用過佢n咁多倍啦 慎帶爆破雙tp唔會廢過一隻teemo掛
台服係睇邊邊白痴少d就贏,己經睇透了猶其係白金場,
岩岩隻kayle 又比人改到變廢英啦,11lv先有遠攻
台服愈黎愈少人玩 ,但美服 韓服都無咁既情況,好似得台服至你咁
成班人話要用咩咩英先爬到,又話咩技咩英op
又唔見你用啲op 英上到大師
跟本隻隻英都有 counter, 破解方法
無解既一早比 riot nerf 哂

我就覺得啲比賽好睇左,變化多左
由佢加入三龍開始就想個比賽多變化
最近賽季再鼓勵前期碰撞,再唔係farm farm farm
以前既比戴都係一直farm, farm 完等慢慢碌雪球
拉開經濟差距就 spam keyboard 都完到場

而家場場比賽都打得好激進,打黎打去,領先一方都要小心比人一殺就可以追返個比賽節奏

但係,而家rune 傷害好高,秒得好快,玩起上黎好辛苦,一唔小心就一套帶走
好正喎 唔駛打曬就可以知自己咩區
頭十都未打曬就準備就可以等結算框
又唔駛28日打一次
可唔可以唔好吹奏舊版英雄
舊菲歐拉冇腦玩 又唔係真係勁 人地識對付根本係條線都照輸
新版技術要求高左 但角色上限大幅提升 根本就係勁左
同樣既仲有船長 仲冇腦 上3/4跳錢 QQQ 到尾 改係應份
新船長係勁 但同樣有技術要求
更莫講話冇腦 AP Yi 垃圾賽恩
卡特 阿卡利 呢D舊版用黎恰D比你屎 唔識玩就人就勁
改左一樣 技術要求高左 角色上限同樣提高
唔好成日以前好以前好啦
舊版英覺得jax garen其實唔錯
jax未出齊裝敲人好痛
garen對線回血
簡單D講,以台仔代打風氣嚴重,智力低加嚴重玻璃心及極高自尊心的情況下,積分一係就睇邊邊多白痴, 一係就白痴大對決,唔用META英就好易送得更加快, 你幫完佢都冇用, 拎住隻ON9英兩邊技術均等都係俾人完爆. 成個生態已經失去左競技升級呢個本意
其實唔明有咩好代 疊多幾場咪得
其實5050
有時d人好鐘意剝人光豬
係都要拆人3塔
明明可以1波gg
但後期比人追番
我覺得最大問題係台服對積分個心態, 以前玩美服隊友就算雷都會講聲SORRY, 後邊打番穩出下坦起馬都可以扛下傷害. 台服? 一個二個當積分遊樂埸咁,練英有練英,鳩玩有鳩玩,仲可以掉番轉頭大聲屌你'有人說積分不能練角嗎?' '我爽你拿我怎樣?'. D人成日話你夠勁就應該一個人CARRY上去. 喂大佬咪撚倒果為因啦. 就係因為多呢D仆街先搞到好多玩家要1打5先上到去. 根本台服個生態就係爛
係台服打積分大多數都係死要面 點都同你嘴撚左炮先
少少失誤就屌 跟住比人屌個條友又唔鋸 兩個鬥屌再一鳩掛機全頻打open
場game就唔洗玩 又next game
所以 以前美服仲係 150 Ping 時我都照玩
後來佢搬左 ser 去東岸變左 200 幾 ping 先轉返去台服
美服都有屁孩但係大多數都心態好
起碼會識講 ty , mb , np , its okay , nvm
間中 trash talk 幾下
而唔係一開波都罵到完場
根本10埸有8埸都係咁, 你贏完1埸就俾兩三埸呢D你拖番你落去, 而家要番工已經唔指望會爬到上去. 最仆街係打BO3, 一定三埸都係同D庇護工友打
因為批舊人走左好多或玩得極少
依家果批人又無經驗又玻璃心,朋見過有人因為成場game難打左好多係度瘋狂禁投降,見到呢d人真係無咩心機打,依家淨玩 夜晚10點打後場,d人成熟d
戇鳩打台服先正
平時放工最大娛樂打幾場台服
有時唔出聲troll佢地
佢地又屌我老母又屌天屌地
不知幾爽
仲要企定定係敵人前面打字比人殺
簡單講而家運氣成份好重,一來META影響太大,二來成個pool嘅玩家質素普遍都低,好難正正常常玩到一埸遊戲, 每埸都係一面倒, 最好笑係兵都未識食已經黎打積分, 12分鍾食30隻兵我都見過
想玩玩正常game 支那服都好過台服
新fiora唔識玩照出三相
qqqqq又一個
台服係垃圾在張家兄弟直播帶起個先屌先贏 戰犯轉移 我鍾意troll就troll嘅風氣啫
隻game本身除咗新英同重製英勁到癲之外 其實都叫正正常常喇
前弱對線弱左, 11級後算大BUFF wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞