LOL已經改到唔係人玩(2)

141 回覆
1 Like 7 Dislike
請問下如果轉美韓服會唔會高ping 到玩唔到?
球女洗兵啦,都廢事同佢打
控好自己個波團戰針佢D隊友仲好
佢D隊友一定比佢好殺
買眼防佢去上下滾人頭

S4-S6我間唔中球女對過YASUO,同果D咁既MK對線開打跟本用錯神
你法師就係小團戰關鍵時候即時打死一隻CARRY已經唔錯
最好就AOE下下中到3個人,其他野D友仔睇到咁會執手尾
唔通見對面個個1/4血唔同追咩,大前提係佢地未死哂
真係唔明d人又要玩非主流,又覺得唔夠主流玩法打係問題
好多人都係以前玩開無腦op英,nerf左屈唔到人機,又玩唔掂依家既主流op英,就屌哂鬼咁。
就好似以前隻ap易大,對一般玩家黎講仲無解過隻劫喇,招技冇得避,團戰又op,加埋冥火點燃閃現qa 都秒到ad喇
打劫既過,後期神裝好多ad都仲有得outplay返佢
好多時都係視野做得好唔好既問題
同埋技術問題
岩岩DEL左GAME

ON99
有出過啦..排10年都未有人玩
唔好咁講佢地啦.
佢地淨係見到自己比OP英打爆
但永遠冇話用OP英打爆人
以前(AP YI, AP Graga...) 果堆奇怪套路可以你唔洗腦都帶你升牌
而家就算有套路都要用下腦玩
都係有counter
TIER 1 角都會keep 係 50~%勝率
我承認玩呢隻GAME 運氣好緊要
可以10場都有人送
但如果你玩100場200場RK都仲係果金銀銅
不如諗下會唔會真係8成game都有人0/10 係你果隊先
如果唔係, 點解果D場你都贏唔到
屌岩岩無野做 諗住入去玩場

仆街5分鐘咋嘛 全隊開送

仆街我秒走場算 唔撚再玩
其實唔用垃圾英
用保命能力強响低端一定夠打
如果有個識嘅雙排就最好

阿姆姆銅牌打上鑽
要贏首先自己唔好死
我都頂唔撚順 台仔仲咁垃圾
場場由贏變輸 前排先del左game
牙宿fp 真係駁唔到,識玩既牙宿多數都係打mid。但teemo top 唔會係廢到你講咁樣,只可以話你啲teemo隊友唔識玩。剩係留2粒菇等團戰先放都打好多dam. 未計局人買掃眼?唔買就等住半血打團買左視野好極有限。

玩過一場對面中路肥左但比我地隊come back 贏左之後再排第二場撞返上場對面中路 變左係自己隊中路 一開頭就ban 左我main開隻urgot 之後話佢已經連輸左5場 話想比我地感受一下比隊友累嘅感受 揀隻AP ez 比對面lb 打爆
ez都畀lb打爆好似有d過份
睇人玩算 自己玩真係燥到仆街
台服
10場有2,3場會remake
10場有2,3場會掛機
加埋=~5/10
已睇慣睇熟,5打4照玩
阿木木我s4開始就用
真係好岩金銀銅個生態
易用 又坦 技又遠
係前期唔好比人反
但反左都有計追番
同埋缺藍會出事
如果唔nerf 成個上路得火甲冰拳meta仲無聊 作為其他遠攻英例如jayce kite唔到你打你唔入 ,傳統tank maphite shen 又唔夠你mobility有得追住人打
最後結果就係扼殺其他類型上路生存空間 得返場場火甲冰拳 poppy ekko fizz互打

加上呢種玩法根本就無咩skill去判斷你係咪一個好玩家 ekko w鳩放又唔洗考慮入場時機 fizz招大唔中唔緊要照靠WQ磨死人 最後就變左no risk high reward 你有玩ad同top就知對住呢類英就知有幾on9 比賽觀賞性同刺激度都大降 姐係變得唔好玩唔好睇

diversity根本就唔係咩一隻英玩到ap玩到ad咁簡單就算
更難既係做到一個role所有類型既英都有生存空間 而家比賽上路AP AD 坦 鬥士都有得出算比以前好, AD位同SUP位都比以前season diverse好多
雖然我而家都唔太會開game玩 但你呢d太明顯搵野黎屌 果時有打過有睇比賽根本唔會唔明呢個道理
同意 ADC MAIN場場比狗屌試過比0/5/0劫3q冇中秒殺全坦人馬直接車死獅reve大w都5洗交全坦賽恩磨死你
利申EU鑽
同意 ADC MAIN場場比狗屌試過比0/5/0劫3q冇中秒殺全坦人馬直接車死reve大w都5洗交全坦賽恩磨死你
利申EU鑽
其實yasuo真係冇想像中咁勁
一開始我自己都唔識打 但諗深一層好多野都可以counter到yasuo

你要保守既可以玩lissandra 團戰又勁 對面帶cleanse既咪少個點燃 你係線上更加安全
你推線快支援比佢更快 推完線周圍走下 幫下自己個打野入侵又好 去下路gank又好 根本唔需要同佢打

唔想被單殺既你咪玩malz係塔下面洗兵囉 反正你團戰都係禁一個制 已經比佢有用好多倍
佢出qss 你咪大對面其他carry位囉

你家陣又唔係一對一
呢個係5vs5團隊遊戲 你幫到你隊友製造到機會 做到既野比佢多你贏面就比佢大 除非兩邊隊友水準差太多 咁我冇野好講
最重要係呢兩隻press r英簡單 上6lvl之後只要佢冇閃 自己打野黎一次就殺佢一次
搞爆左佢之後你可以去snowball其他路
佢殺唔到你而放棄條線周圍走既話你咪係中路ping missing繼續洗兵食塔錢推佢塔開地圖 最後你發育好過佢靠團戰一樣可以snowball
你ping左問號之後隊友都比佢gank到既你屌返佢地轉頭都得 呢個係佢地自己問題
上鑽前基本上都可以咁打 上鑽之後你就唔會驚yasuo..

對自己技術有信心又唔想下下靠隊友既就拎lb同佢打 呢個match up睇你技術 唔多講

拎lux呢d唔夠打好正常啦
好似踢波咁 你同巴塞對攻比佢地炒好出奇咩?
當然你自尊心唔容許你counter pick咁我冇野講啦
你堅持要用呢d劣勢match up打yasuo就唔係問題既 呢個世界大把人one trick都可以贏呢種match up
但唔該唔好怨某隻英op 對付既方法係有既 係你自己唔用...

仲有 其實9成玩yasuo都係屁孩黎
你企位保守少少 好多時對面自己會e下e下e出事
adc比狗玩
如果玩家有美服質素都okay
美服質素邊忽好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞