召集所有紋身愛好者(9)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike

破處 紋左第一個
雖然可能會比人話好mk
但背後有重大既意義只有自己知
紋完第一個好上癮 以家已經成日有idea紋第二個

Btw. 結焦仲辛苦過紋身果下
真係好鍾意呢個浪
駛9理人點諗

紋完先辛苦
紋左大概一個月 好想去擴大個紋身
但係真係唔想去番同一間
之後吹水問左幾個有紋身既朋友
幾個都話果間串到寧願撻訂都唔會去紋咁人地啲畫又真係幾靚既...

題外話 好想去果間bk_tattooer到紋
大家有冇紋過
心口有個大既紋身係bubblegum 度做,本身個紋身係有打算再extend,但應該都唔會搵返佢地
點解先?
搵番紋身師問下啦
我覺得最辛苦係無得做運動
我覺得佢冇乜理過個客,我明白抹乾啲血同墨先紋會睇得清楚啲,但洗唔洗抹到咁撚大力。我都紋過啲好痛既位置,但係紋咁多次身嚟講,最痛既經驗係佢每次紋完抹既時候
題外話
有時我覺得有啲紋身師唔俾人改圖其實對個客人好唔公平,佢覺得人地要佢改係唔尊重個設計者,但個圖係放係個客身上一世。雖然話個客係鐘意佢個風格先俾設計,但唔係真係每一次都完美無瑕,改一兩次其實真係好過份咩,一係就早少少岀圖,等個客可以上去預先睇下。落得少訂就話姐,如果多訂,又真係冇得改,個客就好似要硬食咁。
我心口就係bk_tattooer
唔中意一定要出聲改啦 個紋身紋上身 係你自己架
格硬紋上身只會後悔
下 唔知原來佢地咁有「藝術家脾皮」
紋身成世既 咩理由唔俾改
如果唔俾改 咁就要係客落訂前講清楚 否則同強姦無分別
喂講真 呢條友好撚overpriced喎
睇佢ig都係新人姐 啲flash使唔使咁貴
完全同hello tattoo一樣 收一流既價錢 用九流技術
如果絲打真係咁鐘意佢 或者問佢拎啲healed圖睇下佢咩料
我諗healed圖應該冇,因為啲客見到呢啲好返之後甩哂色,應該嬲撚到唔想再同佢地有接觸
佢地係要比人強姦都冇辦法
又唔係紋我到 又唔係我比錢
事後嫌紋得7又要搵野遮住
又要搵人改圖 成件事係幾咁on9
所以一日未落針,一日都仲有得改變主意
睇咗幾幅圖
唔講手勢,淨睇圖我就唔識欣賞
無可否認我真係覺得幾靚 係成件事唔想再受多次
你心口果個係香港定飛去搵佢紋架?
我見過我朋友個healed好似印水紙玩左兩三日咁
上年我炸咗成對手洗咗四五萬喺紋身
飛去紋架 去到再同佢講個概念
之後等佢整圖 再小改圖
講埋手勢 佢個healed圖stories入面啲line work咁差都夠膽收咁貴價錢
我真心觀上面位絲打認真考慮一下 同埋google下 「小清新 紋身 甩色」
我問咗幾日,仲未覆我
都追開左幾個紋身po,都發覺越來越小人分享
借朋友ac分享下自己今年第一個紋身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞