召集所有紋身愛好者(9)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
終於破完處 , 個紋身好靚好靚,我超級滿意 超級中意,lexi好鬼好
搵左幾個日本紋身師岩心水既都唔係東京
通常都係咁, 搵東京嗰陣總係覺得其他地區正d
唔急既可以留意下紋身展, 都有d日本師傅會黎
其他地區有冇d好師傅分享下!?
Horikashi 同makoto horimatsu都好有興趣 但係一間係名古屋一間係福岡

東京大家除左三巴彫仲有無推介
琴日紋完第一個紋身。問咗屋企人如果我紋身佢地會點
兩老即刻極力反對 話會斬我
咁你紋左係邊?幾大個?
喺bicep 内側 手掌細小小
唔發現應該都唔會同佢地講
我都有個係內側,以為遮遮掩掩無咁快比人發現啦,點知著短袖衫一伸手,就比老母發現左啦個時一個禮拜都無
咁嚴重... 我都琴日紋第一個 仲好大個好顯眼,老母一開始話左幾句,後尾就叫我勤力d搽藥膏同戒口😂,老豆就上網post相屌鳩我😂但我又發現佢偷偷地search緊自己想紋乜😂

你試下解釋下點解想紋,個圖案有乜意義,tattooist有幾專業同環境有幾乾淨,之後會點保養etc. , 我都係琴日解釋左好耐,多d溝通同互相尊重可以化解到個問題!
老母有乜反應
而家喺外國暫時唔會俾佢地發現
多謝巴打。到時佢地見到嗰陣我會好好解釋了

其實個圖案意思係冇乜。純想記錄我喺外國留學嘅呢幾年 個style又真係好岩心水
諗咗好多年。今年去expo睇中咗就紋了
無呀,屌左兩句唔理佢就無野
幾日前紋咗自己第一個紋身,響泰國嘅廟度紋,紋咗 d 泰文字嘅經文。
阿媽唔反對我紋身,但就唔係咁鐘意我紋經文神像等等同宗教有關嘅嘢,但佢都無鬧我
但阿爸我就真係完全唔敢同佢講

紋個陣完全唔痛,紋完一個鐘左右就完全無晒痛感 (人手拎住支大針一針一針咁拮落去)

而家早晚都會搽凡士林,返咗工就搽唔到
(廢事俾同事知)

紋咗幾日,而家沖涼個陣紋身可唔可以淋水?有 d 網話可以,有 d 又話唔得
師傅話一個星期唔可以用沐浴液洗個紋身,但有 d 網又話可以,究竟應該點做至啱?
泰國好多假既人幫人紋經文
真既會幫你紋完念經
我都想紋 chester
我紋個間廟係出名紋身,同埋紋完有唸經
知唔知邊間有得比信用卡
galaxy收payme算唔算
甩完皮
可以淋水咖 不過初頭就唔好用皂液住
不過淋水都唔好淋傷口位太耐 唔好問點解 我都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞