大個之後,先識欣賞農夫

365 回覆
4184 Like 52 Dislike
我的志願真係可以聽到喊 一路聽一路覺得自己打緊份牛工 好撚廢
係啲mv真係好柒
有時聽到心up
屌你地當年比人屌到地底泥
由中學已經鐘意 成日聽佢地既歌
個陣比同學笑
之後去過歌迷會 先接觸到佢地
慢慢成日比人笑 開始無再特別鐘意
有親筆簽名cd一直唔捨得掉
佢地既歌真係好有共嗚
我都係
有時工作,感情遇到失意既時間會想搵啲歌拎下共鳴搵下答案咁,成日都會聽阿遲同偉大航道
內地勞工 今日變身自由人
嚟到香港自由行 每個人洗幾千蚊
難怪咁多人要爭相回流掘金
以前有事走咗去 今日無事返番嚟
佢哋有無當過香港地係佢嘅屋企
係香港劣質左
做咗幾十年人 好似苦多過甘
又要搵銀又要忟憎 又冇幾多嘢值得開心
轉頭父母過身 朋友移民
以前落酒吧一班人 今日啲啤酒自己飲

每次聽到呢度都眼濕濕
https://www.facebook.com/todiu9Hongkongtvshow/videos/2033904746705164/
有人整左片係講6wing 講農夫音樂理念同創作過程
幾正

好少見6wing咁認真
佢地真心幾正
我又係囉,以前聽嗰陣覺得佢地好7,又唔係特別靚仔
係近尼一年開始聽返廣東歌,再研究緊廣東歌對我地有咩好處嗰陣,先去聽返農夫啲歌,即刻爆喊好多感觸,人大左好多朋友變曬陌生人,成日覺得自己老左,成日都好迷惘,唔知之後條路會變成點。以前覺得自己唔會變成啲好垃圾嘅人,但而家覺得自己越尼越垃圾,唔知上u為乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞