大個之後,先識欣賞農夫

365 回覆
4184 Like 52 Dislike
淫娃
聽咗,冇共鳴,首歌講有錢人失去一切先覺得平凡好,而且佢有d歌詞就算睇住都唔知佢唱咩,d字好似唔似讀略過就算咁
因為呢個post聽返偉大航道,上次聽個陣已經係中學。

以前聽唔明啲歌詞,淨係鍾意個旋律,大個再聽就開始有啲感觸。
同你一樣
以前唔識欣賞
大個先開始鐘意
而家日日返工都聽農夫d歌
粒粒皆辛苦好正
聽到自己一個匿埋喊
另外咖啡因公園自己嗰首又係
好sad但又係一樣咁正
出嚟做嘢之後再聽農夫簡直就想喊

之前唔記得邊到睇到話農夫唔會話好老seafood咁講長期道理 佢地就好似個大哥哥咁 唔係大你好多 不過佢比你經歷多少少 好似陪你成長咁 將佢地經歷過嘅同你分享 勸下你有啲嘢唔好做

真係講得好好

多謝你陪我地長大啊陸永C君 搵到個當fans係同伴嘅貼地偶像真係好開心
老了
小六開始接觸佢地,已經好鐘意聽,但細個係覺得好順口好過引。唔係好明,到大個出㴝做嘢就終於明白佢地為我地做咗啲咩嘢
話冇新野嗰啲一定係冇去生日會

面斥不雅
有冇人聽過十年人事
平凡之路的確係好聽 好都野都可以代入到落去
用情侶嚟做例子 一齊嘅時候好似擁有成個世界咁 但當分手時就會好絕望 "轉眼都飄散如煙" 睇下感情台啲叫春PO就知

但農夫唔會係普通料 農夫好多歌嘅歌詞都係非常之簡單 明顯, 但偏偏冇番咁上下年紀, 經歷, 係唔會有共嗚
音樂就係冇分國界嘅 但絕對唔會好似你咁踩自己人嘅作品
我哋太喜歡佢哋啦

喜歡到根本唔想佢哋紅

因為知道紅咗就會被迫商業化

所以加油啊農夫

希望C君睇到
Concert 黃子華講嘅 如果無記錯
重新找到你
平凡之路要低調組合version先正
黃子華講既
仲話唔識分邊個係陸永同c君🤣
呢段嘢我係演唱會聽到好感動 😚
呢首對我嚟講都係神作之一 仲有嗰啲少少獨白真係好正
佢喺演唱會就係話因為呢首歌畀警察叫佢哋下架
嗰個456wing大個聽返眼濕濕,除咗係因為用咗喝采,另一方面係佢地終於出人頭地,多咗人識之餘仲初心不變吧
歌詞真係正 但佢rap到成個風水佬/念經緊真係唔掂
十七年華真係好屈機 歌詞淺白但又擊中要害
中國狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞