巴西預言家預言 2019年5月23日9點 香港出現黎克特製7級大地震

1001 回覆
1319 Like 104 Dislike
簡單一句,住宅供應急速減少,樓價再升
留名,睇最後無事
其實唔係板塊邊緣先震到M7,不過M8+就的確係要板塊邊緣。

活斷層同hot spot都有能力震到M7,不過香港兩樣都無

但概念要搞清楚,就算震M7都唔會咩板塊碎裂出現新潛沒帶1918年汕頭M7.3就係活斷層既傑作,咁而家板塊邊緣有無擴展到汕頭咁近?無呀嘛
期待
啱啱睇佢fb專頁
佢2019 5月個預測 地震
7.0級:台灣 秘魯 斐濟(5級) 印尼 士耳其 尼泊爾 巴拿馬(6級)

6.0級:智利 墨西哥 阿拉斯卡 加那利群島 危地馬拉 西藏 海地 意大利 波多黎 俄羅斯

屌你講晒啦
一個月預言60幾個
香港喺斷層帶 理論上可以地震
行運超人既預言+巴西預言家既預言
緊係會
估錯左好快冇人記得 撞中一次即刻成名
正宗鳩up 唔洗本
可以有藉口俾佢兜
但全部都係睡斷層,而且出盡力香港境內應該M5.5封頂,反而南面擔桿列島就有dM7既潛力
聽居企人講60年前既香港久唔久都會有地震

樓上唔好危言聳聽話咩承受唔到5級以上地震
黎克特制係強度
修訂麥卡利係烈度
Lm
恒指大地震
知名大廈交易廣場冧樓
啱啱睇佢fb專頁
佢2019 5月個預測 地震
7.0級:台灣(4月 6級) 秘魯 斐濟(5級) 印尼 士耳其 尼泊爾 巴拿馬(6級)

6.0級:智利 墨西哥 阿拉斯卡 加那利群島 危地馬拉 西藏 海地 意大利 波多黎 俄羅斯

屌你講晒啦
一個月預言60幾個

中國呢個月咁多事(又豬瘟牛瘟蟲禍)又唔佢預言到
屌,根本佢就係搵幾個地震學家預測
然後左砌右砌就衝出黎鳩up
你唔見佢淨係識講地震咩?
有其他預測天災(強風、暴雨、㓋災...)恐襲等等,不過大部分都係講地震。

同埋佢預言香港地震話可能 能量轉移咗,又誇張咗啲,地震學家都未必做得到
如果真係準既預言者
一早比政府收埋左,仲會由佢出黎9up咩
大包圍
其實佢係咪講緊香港政治
因為能量轉移呢樣野佢鳩up架嘛
地震學家硬係做唔到啦
廣州又震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞