嚴選鰂魚涌/太古劣食

455 回覆
116 Like 4 Dislike
遲下東匯坊又多幾間劣食
樂林啲呀姐成日都互屌
市川夜晚幾好食,午市就一般般啦
太古鰂魚涌最好食既日本嘢喺太古坊嗰頭既Shiro
嘉里中心我食得最多係富家閣,啲午市套餐都ok,啲同事好鐘意叫。嘉里中心間大家樂週末煮出黎啲早餐算有誠意,有時OT返去食覺得好滿足,好食過我屋企樓下嗰間大家樂
等左咁耐都未見有鋪位裝修
肯定有人租?
唔小心篤錯負皮

樂林開頭覺得好食 半年食左幾次後覺得水準差左
同鋪面污糟 (間中有啲蚊滋嬲住) 就無再去幫襯
米線只適宜外賣 野飲仲一定要用飲管
有時肚餓想平平地食個下午茶,但根本無乜好野食
巴打住咗廿幾年,有無印象成業之前同舗位嗰間偉成,嗰間真係靠得住,可借沙士嗰期執咗了。
就快有三哥
由我記憶開始果度就係茶記。果時仲係小學生,冇記名
依家新成業個舗位好大,但以前呢度係兩個舗位嚟,一間叫偉成,一間叫唔記得「德成」定「成業」,間偉成長期排隊,隔離拍烏蠅,間偉成真係又平又好食,嗰陣好細個成日屋企會帶落去食嘢。
巴打好有錢。鰂魚涌我通常都食得利樓望住天橋果間粉麵同埋行上少少果間上海野。記得佢開果時10蚊碗,早兩日去食都係19蚊,都算係咁上海野當年好似2蚊隻鍋貼,而家好似10蚊3隻?
15蚊5隻(利申今日食完)
莉宛?
莉苑真係幾平 不過啲阿姐日日好似食火藥咁
想當年好細個果時(唔知係啱啱開定啱啱有記憶)D豬肉鍋貼係好Q大隻,好多肉。成日都想食多次,點知一拖再拖,拖到上星期先去食。幾歲一拖拖到廿幾歲
有冇巴打去過海山海景樓,對住巴士站果間涼茶鋪。十蚊三隻茶葉蛋,十幾蚊一大碗碗仔翅
個鋪位又細 附近又多人 肯定食唔到堂食
太古有無邊間碗仔翅好食
Night Market 個牛肉麵,得個辣字,都無味
測魚涌 好撚污糟啲嘢食 而且又難食 有沒去過測魚涌果間m記 你入過佢哋嘅厠所未?臭撚到 地下又濕又壓 就知佢間嘢有幾污糟 佢間嘢每逢夜晚9點幾左右就會開大冷氣至朝早唔知幾點 先會較細返啲冷氣 如果你係果段時間入去 真係會冬死人 基本上係港島區食嘢係最污糟 尢其銅鑼灣
講間冷門小小 海山樓行入去打卡位有間泰國野
好似真係泰國人開 食過幾次 平靚正
太冷門既關係 唔使等位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞