起公立做過前十字韌帶手術巴絲打請入!!

139 回覆
5 Like 11 Dislike
聽講抆出黎果下好甘,我仲有個半月先做開始淆淆地...
巴打做手術前隻受傷腳萎縮大唔大?
祝早日康復
我拖咗大半年先做 又唔太覺有萎縮 反而係術後要勤力啲做物理治治療 今朝做完手術醫生晏晝就迫我行
你術前係咪都好勤力操腳?
邊間醫院做
可能因為返工要成日行
我claim保險 所以喺私家做 第邊朋友好多都話術後嘅物理治療先係關鍵 巴打加油!
之前都有做過關於腳嘅手術,抆呢條喉係最痛抆嗰下慘叫左一聲,捱過咗就得,加油!
我早兩個星期做完 醒返已經唔見有條管 得返個lone(第二日洗傷口先知)
應該手術完未醒就抆左了
哎屌
前十字韌帶 同半月板撕裂
醫生話傷ge程度可做可不做
究竟要點揀好
希望小弟到時都係咁太驚痛但為左可以做翻運動
醫生話後生點都係做比較好,好似我咁大部分撕裂,醫生check完我隻腳都覺得肌力夠。叫我自己考慮,我都即刻簽左紙
我想做因爲我仲想踼波
但屋企人唔係幾想我做

師兄睇唔睇得出我邊隻腳韌帶斷左?
手術前係咪可以正常行,跑?
睇唔出 行同慢跑我可以 但劇烈運動一定唔得 勸巴打你都係停左啲劇烈運動先
Btw巴打隻腳好好j
都係踢波整親?
其實我覺得你個狀況同我差唔多,你宜家都係同我一樣可以跑可以跳,我就建議一面排期一面翻工,因為等公立都要等8-12個月,同埋要keep住做物理治療操腳
左腳?
急轉彎/變速嗰啲唔好做
,比人起後面一掃,落地落得唔好段左,當時成隻腳好似斷開兩節既感覺
我都係咁受傷 巴打一齊加油啦
師兄靜係做左2個星期都有8成,術前係咪操得好勤力?
起你老母
物理治療師都係咁提我,靜係起gym room慢跑下方便平時翻工追巴士 咁睇張圖係左邊果隻,但係右腳
咁我估錯了,肌肉keep得唔錯
對唔住大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞