六年感情 原來都係咁脆弱

312 回覆
1971 Like 24 Dislike
d女人成日話d 男人有問題,又唔改
慢慢累積落黎

但從來唔會諗果樣野到底係 唔好既野,
定係純粹係女方覺得唔鍾意或習慣唔同,

掉返轉 男既叫你 唔好覆狗公,
又有幾多人聽?
淨係會話朋友黎,無野既,
或者話唔覆人好無禮貌
屌你老尾
樓主你係咪男人黎?
睇下本Attract Woman Through Honesty
睇下自己衰muk
我都經歷過,啲人環境一好咗,就唔會記得當初係邊個陪住你同你捱,啲人係咁
其實有左一次經驗,下次拍拖會睇得開好多
Sosad
個人一變
點樣都挽回唔到

唯有自己繼續向前行
可能搵樣世藝玩下 or 操fit自己個身體
做自己鐘意做既運動等等
每日都咁樣你會覺得時間會快過啲

送你一首近排不停loop既歌
https://youtu.be/sJJIWj_JXy8

共勉之
同樓主一樣都係前幾日分左手
一齊左四年幾 同居關係 以為係可以走到最後既人
已經一齊儲緊錢結婚,點知睇到佢信息 發現左佢
佢出面有第二個女朋友
成日睇連登睇得多呢d 綠帽 post
點知今次個主角係自己
lm
幾開心 屌左人地老婆六年
let it go啦, 既然佢令你度過低潮, 當係報答啦
好多同路人

唉,8年感情去到談婚論嫁但換來一句當我係親人係朋友,然後走先bye。
呢句真係仲難聽過粗口。

親人唔係不離不棄架咩
一段感情脆唔脆弱同時間係唔相關。

主要係睇雙方價值觀。

六年時間,話長唔長,短唔短,但係就一定可以令一個人經歷好多好多嘢,睇透好多嘢,個人都會慢慢轉變,思維,性格,或者注重既嘢都會變。

或許經歷左咁耐,佢已經唔係你當初認識期望既果個人了
分左手了?

BTW,改變真係唔容易,我自己都學緊。
就係咁樣先會體諒,一直包容。
不過有時都會諗,究竟仲包容到幾耐呢....
好多情侶都面對緊,
有人同我講過,對方改唔到,咪試下改變自己心態去接受囉?
但又邊到有咁易
是9但啦,我之前個個咪又係咁,重新出發包裝好自己搵個另一個啦。

加油
好多同路人
4年感情,度過dse,大專,直到我出黎做野。
早兩年已經見哂女朋友親戚朋友,仲同過佢成家去旅行。
分手果陣一直知佢有第二個,應該都帽左3個月 ,最尾比埋個原諒套餐佢,佢都係話要出去玩。
其實女人分手,乜都係理由,唔洗太在意佢講咩。咩做到朋友,屋企人咁,仲係鍾意得番好少,日後有緣再一齊,全部都係垃圾。
你淨係知道佢已經唔係當初既佢,佢唔值得你再留戀
唔好期望佢仲係愛你,仲會回味可以前既日子,有日會諗起你,搵番你,如果有就唔會同你分手。
利申:拍拖4年,無話不談,見過幾對情侶女方出軌,都覺得出軌既係衰人,估唔到最尾係你做左衰人
Chung add oil
同你一樣 唔好分 睇下佢改唔改到啦
諗深一層
你仲會唔會搵到一個好似佢咁既一個人 各方面 每一樣野 性格 外在 你地磨合左咁耐
樓主 誰人無過?
我係絲 我都係過來人
有啲情侶當捱得過呢d難關 關係會昇華左 甚至做埋夫妻 可能係磨練 maybe會好辛苦 maybe需要好長時間忘記 但一齊努力 大家引此為鑑 會比以前更加情比金堅
無失去過 就唔識得珍惜
如果雙方都仲愛 就整個原諒套餐俾佢喇
我原諒左當時既男朋友 而家做埋老公
女人... 真係話一句淡左就走人... C HING 放手LA 依D女人
點樣可以克服到心入面嘅哩條刺
緊緊相依的心如何Say goodbye
你比我清楚還要我說明白
我七年都係咁脆弱
愛情信唔過嫁
每日都有呢D事發生好心痛.我都係過來人,
佢要既野我俾唔到佢,可能係新鮮感,
人生悲歡離合在所難免,我分手五個月
個心慢慢無咁痛,祝佢同新歡開開心心
唔好返黎搵我
咁冷淡嗰段時間有無 唔比你掂? 無咗性生活?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞