六年感情 原來都係咁脆弱

312 回覆
1971 Like 24 Dislike
我都係就黎六年 初一分手
咁多都係比女飛
我相反
男人都可以變得好快 好絕架
我都好驚
樓主
呢一個moment你滿腦子都係你地兩個既畫面
旁人叫你唔好諗個啲通通都冇意思 唔會做到
盡情去頹 喊既喊哂出黎 搵朋友陪下你

頹到咁上下知道係時候振作了 唔好去望返轉頭諗返以前既野
最老套既兩個字 move on
搵一晚聽晒所有最慘既歌 瘋狂回憶 睇返啲相同對話紀錄 喊盡佢
之後就唔好再SAD啦 改變自己 唔好俾佢覺得佢既決定係岩既
分手嗰刻先知原來佢一直覺得我地咁樣相處冇問題,可能好多男仔拍耐咗都會處於安穩狀態,最後就會覺得女方好突然,好決絕。
最尾都係心軟一齊返,但個問題依然冇解決,我都嘗試過改變自己心態,但發現當我唔再著緊既時候,亦都會相對地冇咁愛佢
希望絲打你男朋友都會學識珍惜你
你都 on9
既成定結咪睇下呢啲等自己好過啲
唔通一句 ban 埋去
「係啊 你過去呢六年白過㗎啦」咁咩
應該自豪
屌左人地老婆六年

如果樓主3穴齊發過
又搞到條女落過

更係先係勝利者
人要在情感淡化時才明白愛情的威力
一樣,但男女調轉,八年
樓主 take care

時間會沖淡一切
你做得好好, 唔好望返轉頭呀, 唔要你既唔值得留戀
好認同
當睇淡左雙方之間問題既同時 其實連感情都會一齊淡埋
唔想放棄 但又唔想將來繼續係咁
好矛盾
大家淡真係救唔返,
你講得好岩,不過其實女仔拍耐左都會安穩左,
懶左好似少左化妝無以前打扮得咁多都會。

呢個問題都係我地傾過其中一樣,
佢都直接認左係習慣左,太安穩令佢忽略左我感受。

有人問佢想唔想同我結婚,
都係答「覺得結左都同依家無咩分別」
穩定?老夫老妻感覺?
人地睇落好好咁呀,
老實講拍緊拖都想間唔中開心下同有返啲戀愛感覺姐,
仲想對住你幾十年嫁
已經同同事扑咗?佢地一齊咗幾耐?
以為我自己開post
放心交佢比我啦親
點發現
小弟都差唔多想求婚
正正係咁
我好清楚自己唔想一世都係咁,但真係好想同佢行到最後,都唔知可以點
巴打,我同你同其他巴絲都經歷過同一樣野,

而家我重似乎有埋精神病,
不過我都學習緊愛自己,
其實感情既野一次不忠百次不用,
我唔知你自己可唔可以康復,
如果自己唔得,就搵人幫拖啦,
我甚至顛到蠟刀斬我老豆老母
(當然無斬到佢地條頸,只係斬爛左佢地個衣櫃)

條女係咁搵返你你都咪撚理佢啦,
傷害完你一次,自然就會有2,345678次
到時死既唔係佢,係你自己咋,唔好咁ON9。

雖然好多都係廢話,
不過增值下自己,
去多啲旅行,
睇多啲有益既書(唔係叫你睇龍虎豹)
下個月我都要自己飛CX旅行,
乜柒我都未PLAN,而家都驚驚地,

希望你撐住,為左你自己撐住,
為左你自己,唔係為左人地

我明真係好痛苦,
我真係明
因為我而家都要定期心理同精神科覆診,
今晚我又發顛係度小鳩我老母。

所以你真係要撐住,
就算你將來搵唔到一個好愛好愛你既人,
記住,
你自己都要好好咁愛自己,
對自己好。

因為如果你自己都對自己唔好,
人地都唔會對你好,
記住,
唔好辜負左你自己,
唔好要你將來既自己睇返今日既自己後悔,
加油,
我都會加油,

一齊變好,
你唔知意外同未來邊個黎先,
但都唔好令未來既自己難受。

對自己好啲,
愛自己多啲,
唔好虧待自己既同時又要為將來既自己打算下,
加油,

一眾巴絲打都會支持你撐你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞