[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母2

1001 回覆
65 Like 6 Dislike
無用? 飯個d照食?
我降體脂先咁食 唔係唔食碳水化合物
唔係 爆左兩年 去睇佢之前都得好少 依家成67粒白頭
咁又嚴重左d
巴打你幫我問問佢
佢仲有開埋呢隻俾我 應該係a酸膏嚟
究竟邊隻搞到我狂爆瘡
藥go我都有 唔關go事 我靠佢好
想問下各位絲食緊期間有沒化妝,我都係跟緊顧醫生食左5個月,而家皮膚so far叫幾好。平時一向唔化驚又搞壞d皮膚但係來緊有事要上台表演點都要執下其實究竟化唔化得同埋有沒咩推薦,我有排先再去覆診
化我覺得ok最緊要清得夠乾淨
絲打你食幾多mg同食要幾多個月呀?
我覺得普通上下粉問題不大
遮瑕要小心 我記得有人講過 遮瑕係比較容易堵塞毛孔
最緊要落妝落得乾淨
30mg 五個月療程中段
要食9個月定半年呀?
我啱啱問顧醫生診所d姑娘都係咁講,但係最大問題係唔知揀咩粉底好,可唔可以淨係局部遮瑕同搞隻眼
都係9個月,我本身算多跟住又係由中學就生食過幾次抗生素都返發過就開始踏上a酸之路~而家重生緊
呢盒藥膏好野黎,之前我谷緊起既瘡都係一查就謝
呢啲時候真係唔知點算 兩星期先見次
依家搞到我唔係好敢用
我有專登問過醫生
佢話ok 依家嘅化妝品好少會好刺激毛孔
洗乾淨就得係醫生原句黎
雖然我覺得都仲有好多人會用錯嘢敏感
最好用好少少嘅牌子同天然啲嘅嘢啦
可以試下礦物粉 比較天然同唔傷皮膚
我覺得唔會關抗生素同藥膏事

我都係睇顧醫生

都係開頭食抗生素同呢隻藥膏

我頭果2星期都係爆左2-3粒

但完全冇戒口,果排咁岩係日本照食和牛
我用保濕少少既粉底加兩滴透明質酸
噢,我都係絲,食緊第二次。第4個月。。但對上一次食係中學時期,都好多年。果陣食半年40mg, 而家第2次我唔知洗唔洗食耐d..但我果個醫生都係叫我食半年40mg⋯
我想知4個月係咪已經會有明顯效果?
事關我2個幾月好似仲係咁
你兩次食隔左幾耐?
呢個睇人架,我食頭半個月已經零瘡到而家,so far除左嘴乾都沒咩其他副作用,算好好彩。本身都係好多瘡同暗粒成十幾年。 等多一陣啊,好快就平曬架啦加油
都係呀,頭一個月爆發期,跟住就愈來愈好
你食幾多mg ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞