[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母2

1001 回覆
65 Like 6 Dislike

永無止境 爆
上次覆診問左醫生,佢話一般食3個月內停都冇乜大問題

唔知係咪佢開得份量小既關係

不過都係果句最好都係問醫生
係佢開30個陣叫我食多2星期就停
有無人有新界醫生推薦,14歳爆到宜家 皮膚情況同樓豬一樣
新界唔知了 出旺角會唔會近d 吐露港好快姐
上面有巴打話睇完大埔某醫生 個個唔店
啱啱覆咗診 醫生話抗生素一般食3個月
佢開多咗一個月抗生素同抗紅藥膏比我
咁又1700 真係燒錢
我地畀9個月
今個星期五又到我去捐錢
我3月頭
長文

我初三開始突然生左好多暗瘡 初三之前係一粒都無

上網睇d人話青春期唔好食a酸 我媽又話唔好食咁多西藥 跟住試左好多護膚品 得少部分有用 但都無太大既改善
再到睇中醫 三個月一個療程 日日都飲沖水藥粉加幾粒藥兩次 有洗面奶加埋護膚個d 成set一個月2700$
就係食個陣有用 一停藥就爆
斷斷續續咁一爆又去拎藥咁 洗左差唔多兩萬 計埋以前d無物用既護膚品 估計差唔多三萬

到大三無再理任何人 直接去食a酸 老母講幾傷身都唔理 一個月2000$左右 20mg每日 包埋抗生素個d

頭一個月爆勁多 但我一早搵曬關於a酸既野 知係爆發期 但都有唔開心 過多一個月已經好少爆 間唔中一粒 依加6個月左右 已經無咩點出 咁我唔知之後會點啦 暫時夜訓食咩都無問題

我好後悔既係無早d食a酸 搞到好多洞 印 浪費左好多錢 嚴重既唔好諗 自己既野無人比自己清楚 無經歷過既人跟本唔會明白嚴重暗瘡對自信心有幾大影響 同會有幾唔開心 就算老豆老母都係咁話
全中!總之乜撚野中醫阿食療阿搵美容院阿全撚部都係on9

總之暗瘡係病!病就一定係睇醫生!

同埋嚴重既暗瘡大部份都係遺傳

老豆老母遺傳左俾你又唔撚俾你醫唔撚知咩心態!

利申:我都係生左十幾廿年,而家先去醫好後悔!
我遲下仲要做laser去紅去印 多得老母唔少
唔該巴打
Btw啱啱見到澳洲藥房20mg $240hkd 60粒
點解香港咁貴
香港乜都畀番個租啦
後者我有曬單影上黎 ml陳聽番黎評價唔太好
食3星期 3月頭番去覆 下次就一個月覆一次 食40Mg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞