[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母2

1001 回覆
65 Like 6 Dislike
有無防曬推介?

係呢到既先推薦 搽完唔會Lup
洗唔洗卸妝?
即係點 搽上臉 乜都唔洗搞
我意思係洗面洗唔洗用缷妝產品洗😂
唔洗
同一個位不斷生瘡,吱完又爆,過一排又出
紅色睇唔到白頭,可以點做?
成塊面得佢有,鍾無豔咁
仲要去唔到印 希望各位善長人翁指點下我
係一粒 定一堆?
有時一兩粒,有時幾粒痴住,係細粒冇頭,有時就大頭冇粒
KEEP住係同一個位
中醫睇完冇用,塊面其他位都還好,唯獨是其中一邊面KEEP住左咁起半年,已經成半邊塊都咁,
D印去左撻
睇過佢 好貴 睇得又求其 下下都開抗生素算
轉過個啦
都係因為貪近先睇佢
咁你去中環應該好遠
巴打好似已經有好轉
醫生話加左劑量可能會爆得再勁d 可能我係食抗生素就有得好個堆黎 不過都係無所謂 因為食a酸係有機會改變一個人既膚質 生活習慣我覺得有少少關係 因為我以前係唔開window / 房門 訓 空氣唔流通 但由我食抗生素起 都無出白頭 今日生左粒中size既瘡 可能我未爆發
未打曬

有時一兩粒,有時幾粒痴住,係細粒冇頭,有時就大頭冇粒
KEEP住係同一個位
中醫睇完冇用,塊面其他位都還好,唯獨是其中一邊面KEEP住左咁起半年,已經成半邊塊都咁,
D印KEEP住係到半年都去唔到 / 印既附近又生左呢D細粒/大粒冇頭既瘡,搞到塊面有忽長期長左有印

另外有個位有粒紅印,紅左幾個月,摸落去冇野,冇吱過既
求指教
得我食左5日,今朝起身開始覺得口唇有d乾
睇睇醫生會好d 未去到全臉我覺得未必需要睇我睇個個醫生住 用咩產品 講黎聽下
我成個20都唔覺乾 20最後個日開始乾 但塊臉都唔乾
面唔乾,係個嘴乾
新post lm
祝大家皮膚快啲好翻
同樓主差唔多時間食a酸
暫時仲未有爆發 皮膚好左好多冇出過瘡 毛孔細左
我間唔中出一粒 你個名仲係咁得意
我舊年10月開始睇同樓主同一個醫生,大致都係開頭食抗生素,之後20mg同藥膏開始。

大概一個月額頭/鼻頭就無咗好多瘡,頭瘡背瘡都無咗好多。但面頰下扒一直都keep住出,之後加到40mg甚至而家50mg都係照樣日日會爆幾粒出嚟。

已經俾咗幾個月錢,仲要每次都睇三千幾我就快破產,想放棄...
啱啱開始,今日第五日
以前從未試過爆到全個額頭加臉都係
成2個月都未退
忍受唔到底下終於去咗睇醫生
希望好得返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞