即影即有貼相 / 集中討論post (12)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我都唔明
純無聊,改機佬係玩呢啲嫁啦。

畫左個mamiya universal adapter, 同大家share個stl file.
https://ufile.io/gqcp2
fit size過頭, cheap PLA print 應該要修一修
3mm厚 改lomo wide背一流

preview
如果cheap PLA print,應該扣幾下都爛哂膠,MU個扣咁鬼大力
我之後會裝落instax 500AF, 應該會非常好玩
反而當初覺得lomo sq呃錢,明明一背兩用都得,係要出多個背賺錢
比左五十蚊我都要講真話
大力?佢個扣位只係一條橫桿,唔係用迫力去食住個扣
可能我兩部MU狀態都麻麻,要用力推先扣得實,原裝packfilm back都唔小心啪斷左
係咪槽位海綿太厚?或個扣制裡面污糟?因為正常係無乜阻力

anyway, sorry to your packfilm back.
得閒拆開佢睇下,推制時候有好大阻力
欠大啲 post , 點解我睇唔到啲相嘅
連登app問題
出下相
巴打冰島遊個post幾時會再有update?

https://lihkg.com/thread/1020285/page/1
今晚
polaroid相紙帶上飛機過xray怕唔怕
手提
切勿寄艙
下次加返上飛機資料喺#1先
我連影左個啲都唔敢寄 影完放係空片申
無留意舊電係咩電
sx70,未開封、開封入機,兩種都試過過手提xray,無事
之前聽人講
手提部xray好似無寄倉個部咁勁?
所以我一直都未試過菲林寄倉
一般400或者以下iso噶無事,驚未買防護盒咯
fuji instax我試過寄倉日本來回無事
有啲機場係會說明iso1600以下都可以

至於我台灣桃園機場個經歷……
唔講喇,講到口都臭。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞