IT討論區(57) 大佬呀又唔開post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
香港附近嘅大陸,台灣,星加玻同日本都有請software engineer:

https://careers.google.com/jobs/results/?degree=BACHELORS&employment_type=FULL_TIME&hl=en&location=China&location=Singapore&location=Taiwan&location=Japan&q=software%20engineering

可以申請去亞洲office。如果請咗,做兩三年後再internal transfer去歐美等高人工地區。
HK Google is not hiring any dev. HK is a sales office. Technical positions in HK are either data centre operation or customer support engineers.
失左業 半個月 in左兩份都冇聲氣 做開security

開23-26k but唔知d公司想點 識hacking ids/ips

Etc....要求多多 問題多多 唔知想點
你有考Cert?
佢地仲有咩要求?

香港有多security 都係set 下policy
In嗰陣咩情況?
幾年經驗?
咩學歷?
要求咩福利?
有冇cert?

下個post 不如置頂
定直接搵人Internal refer直接殺去美帝
日本情人節係女送嘢比男
巴打今日肯定收到好多嗰時搵你ML嘅架味整嘅朱古力
it部齊哂人番工
想問下入去bootcamp 學寫code,出到呢d公司會唔會想呢d人?
呢度唔係美國,bootcamp無咩用
python應該好多library玩呢d架喎
用vb = 叫你快d 走
走啦 用舊野等俾人淘汰咩
vb 真係好難頂 又難睇
agger, 但點解香港好多in house都用vb.net....
因為唔變就唔會爆獲
都得,但referral要真係熟(共事過嘅同事/客)先有牙力。中/大學同學又唔係一齊做野個D唔係太有用。
有無intern介紹
上一份寫vb.net
其實同c#一樣...
究竟做test意義何在
有hacking cert, 冇經驗,揾極都冇乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞