IT討論區(57) 大佬呀又唔開post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
無你執web form
跌2%唔奇
用 rust 嚟寫 web,玩自己咩

都係正路玩返 Spring / .NET / Serverless 啦

rust 有咩用
真心問
做consultant 其實即係做咩 前途如何
但最近冇咩IT job
入到去幫佢main 舊project 就真係後悔莫及
老電好多舊 systems
出 20K 求其請幾隻狗返嚟慢慢 main
一路MAIN一路諗下人生
唔好諗呀
諗得多真係想「行動」
打雜
TechFirm是?
・日本著名IT供應商
・提供從技術顧問・設計・開發到實施・維護的全方位服務
・運用最先進的AI, IoT, Beacon技術
・多名外國籍員工在職

職位:
開發工程師

應募要求:
・不限科系,擁有程式開發相關經驗者皆歡迎
・歡迎新鮮人和有工作經驗者
・日文英文達日常會話水平即可
另一間三栄Hytechs
人工低工仆街
去日本做野計返港紙萬四蚊一個月
食條毛咩
低過PXXW呀
冇錢執,唔敢高J
日文達av水平ok?
thx a lot
難以解釋

本身土炮咗個類似 umbraco 咁可以加減 field 嘅 CMS for info site projects

公司再諗住 extend 𠵱套 CMS 做一套 CRM / Porfolio Platform / JobsDB

件事好怪,潮流興緊 microservice / serverless,但佢想 build 套 Marco data system

但身為一隻連 rails 同 DB relationships 都搞唔掂嘅二打六 code 狗,冇咩資格出聲,甚至質疑梗自己寫 code嘅能力
btw, 我估計今個升浪按痕指波幅最盡都係去到 31K,要小心啲,或者博吓跌穿啲大位(eg. 28350)可唔可以反手
有 Spring 算係咁啦,PCCW 喎

我之前 NowTV 揼 Webform + store prod 咋
pkkw fg至愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞