IT討論區(57) 大佬呀又唔開post

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
wiki竟然有page
總係覺得php d code唔靚
香港黎講media公司剩係聽過9gag出名,不過而家好似都摺摺啲
上年ou degree grad
今年新年裸辭
未做過related既工
依加想入行寫web
冇project 可以show比人睇
想知有咩要注意
市價大概幾多
感謝巴打們
Ping 係講緊latency
同速度無絕對關係

你要做嘅係真正既speed test
IT degree?
17K,但最終幾觸
但入行寫web前諗清楚
你想寫backend/frontend ?

想接觸邊隻lang先?
OU除咗Python / Java 應該冇其他Lang 可以喺而家呢個market 做web dev

同埋本身concept 學成點?
有冇邊範你覺得自己熟? FYP做乜?
Freshgrad 大部份公司都預你係白紙
但起碼都識開class識if識loop

你可以留個tg 傾
*最終幾多視乎你interview 表現
温書後再去interview
17k底線
fg 冇做過related 工好正常
IT degree
想做backend
Language 我諗冇咩所謂,因為都要搵隻新啲既黎學
老實講,放低左成年,concept野都要溫返書先得
之前讀過i大high dip有寫過AN/IOS app
幫過公司用laravel 寫個紀錄資料既系統(curd search login)
Third party用過 smarty
早幾年睇post 話啲fg個個做爛市搞彎生態
大家如果比人兜走諗著做咩
大把
量地
或者日日開post追你j數
做過
召喚手巴
好多公司嘅心態有問題
fg 冇經驗係正常,有經驗係 bonus
fg 有fg 市價有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞