恆生張新提款卡係咪有paywave

194 回覆
1 Like 127 Dislike
等到期換/你要求可以換
btw有得嘟嗰啲可以入表申請disable咗個CUP佢,即係唔嘟得唔碌得
可以繼續用EPS
但係唔會換咭俾你 個CUP icon都仲喺度
你可以申請晒兩張

支聯 primary 833 secondary 001
Plus primary 001 secondary 833

我岩岩開左大貓 拎左張支聯833
但係無名(預先整好果啲)
我想要張有名 加 要多張plus
因為唔知出糧戶口間公司洗唔洗要我張卡有人名
咁姐係我要申請2張total?
一張有人名支聯for出糧
一張plus 001尾
你綠果張去銀行/打電話搞下銀行野應該會sell埋你升唔升
直接月結單上面果部分 齊晒名 地址 戶口號碼
一次過做地址+戶口證明啦
又係thx bro
原來可以唔要架
我個時問佢佢話一定要比左你先
我覺得你可以照俾無名支聯+有名plus
咁你前9個位都一樣 佢都知你係綜合戸口㗎啦
我當時都淨係俾001咭影印+手寫833 都轉到出糧
不過最終決定都係你公司HR / account同事
應該都係睇分行staff決定
好 咁我申請張有名plus 先
我開戶口時話要plus卡
職員話幫我開哂兩張
反正hsbc atm卡又唔收年費
咪擺係屋企當後備
因為唔想要支那聯嘅卡
無錯
但Plus卡得001 current
就算有月結單證明都有啲麻煩
其實可以link 埋833戶口嘅
講真俾張灰卡我我仲樣炳
上次去總行排隊
前面位男士係問:我三間公司有大約500萬,點樣可以入返晒同一個戶口
而我呢:唔該我想攞戶口嗰5萬yen
咁好既 佢叫我一星期後再申請
佢自己唔去優越坐房姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞