恆生張新提款卡係咪有paywave

194 回覆
1 Like 127 Dislike
就係恆生有得用出糧戶口keep先用佢
Wifi 都唔識
好打極有限
用緊恒生 想轉HSBC
搭單問我張HSBC都五年前開 係最普通全灰好似中銀提款卡咁既樣
我有冇得拎去分行話想換新款卡
見到新款覺得好靚想換好耐但一直唔得閒
原來上面有講 無爬文添sorry
香港冇乜邊間唔用銀聯function喎
而銀聯早幾年規定加左quickpass拍卡功能
所以應該張張都有
至於印個logo係邊係銀行決定
唔撚係呱, 真係炒車啦
其實危唔危險
危險既一早出唔到街啦
你當HKAB 同MA流既咩
經銀聯粒chip係讀唔到卡既大部分data
政府出嘅就炆水啲 銀行可以追溯
假架
佢晶片入面無maestro資料
香港㩒他行嘅機 行Jetco
恒生匯豐無㩒過 唔知得唔得
去到外國
無晶片人地啲ATM識得幫你讀磁帶
有晶片但無資料咪transaction fail囉DNGH
炒咩車
香港幾年前提款卡由visa plus 轉曬 unionpay 啦
之前有銀行仲有得開visa plus 卡 而家唔知
我之前恒生張提款卡係咁壞
睇住佢慢慢換款
其實即係= add 提款卡入apple pay
卡機讀完 你要入密碼
大貓係有得申請張唔係銀聯嘅提款卡架

我係無拎過CUP張咭
請依照以下方法,使用PLUS/Cirrus的自動櫃員機服務:

1. 額外申請一張PLUS自動櫃員機晶片卡。請於滙豐網頁下載「PLUS自動櫃員機晶片卡登記表格」或親臨任何香港滙豐分行申請﹔或

2. 把您的銀行戶口連結至您的個人港元Visa/萬事達卡信用卡。

https://www.hsbc.com.hk/zh-hk/help/travel/atm-withdrawal/
Same 以前18歲開落 個陣冇名
近排想換張新卡落名 收到呆撚左 柒到仆街
綠色一撻撻 左上角大大隻中文字寫住
咪又係要入pw
我都有爬過文
申請佢只係唔想用銀聯啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞