恆生張新提款卡係咪有paywave

194 回覆
1 Like 127 Dislike
Keep住用 個number靚
但張卡就樣衰到不敢直視
係啊 上年無左
好似開戶好煩
恆生啲designer真係要拉去打鈀
Btw諗起個恆生logo 個post
EMV contactless symbol
Sorry bro 第一次見係visa見就以為係visa既野
恆生無論 debit/atm 定 credit card
一直 d 設計都係好撚柒
hsbc 開戶好快
同埋新開 advance (keep $200k) 免頭一年月費
可以一年後先轉返去 smartvantage (keep $5000)
hsbc戶口好用咩?嚟緊想轉去citi
我用黎 SI 去渣打食出糧優惠
本身主要用大新
Agger
渣打出糧優惠都唔錯? 我開citi就係想食佢出糧優惠。
我都係轉左呢張
之前用Green Banking
不過冇所謂啦
不嬲用開Hong Kong Bank
直接拎200k去開就係advance?
咁我拎200k去大貓開
再set自動過數去恆生食唔食到恆生啲出糧優惠
渣打出糧免 priority banking 月費一年
citi 要 keep 錢
但唔keep 200k/出糧戶口會charge年費
20 萬就係 advance
食唔食到要睇佢計唔計 SI 出糧
定一定要自動轉帳出糧
原來係咁 google下恆生受唔受先
睇黎都係要廢左個恆生佢
不過,恒生回覆本報指,若客戶選用指定服務,如設立自動轉賬出糧、於附屬投資戶口持有股票及基金等,或持有指定人壽保險計劃,而其「全面理財總值」維持不少於2萬港元,亦可獲豁免月費。
之前sale我保險話keep住供就唔charge 但諗諗下都係不了 降返落紅卡一次
其實我當儲錢戶口用
同Hong Kong Bank一齊細個嗰時開
除咗另開一條隊排隊之外
其實恒生用返最基本既綜合戶口
我覺得都冇問題
同埋最緊要係匯豐得恒生直接連到
唔使用FPS都搞掂
所以恒生我唔會cut

Citibank 都有啦
我恆生都係細細個開落
主要因為我阿媽都係
睇下遲D得閒開個hsbc
無用過CITI
Citi 之前係Visa debit,而家轉咗Master debit,之前仲有0.5%(好似係) 回贈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞