iOS 12越獄

96 回覆
5 Like 31 Dislike
呢個年代都仲有人jailbreak?
啱啱法國二月頭原來出Electra出左11.4.1 完美 JB
開心使用中
記得以前 ios 4 5 果陣 jb 之後用 itunes backup 倒返轉頭會白蘋果
而家 jb 後興用咩 backup?
同埋冇咩人討論實用 tweak 了
activator 都好似唔 support iOS 11
Jb真喺好爽
唔JB都用到外掛, 真係唔知。
我見ios外掛好多都係用auto touch來玩。

整走咗條notch
11.4.1 已經關閉咗認證
btw 巴打冇冇用渣打隻app, jb 後開唔到, 用liberty 過唔到
巴打用邊個 source 有update 同可靠
求share 插件
notchless
下面dock可能係Floaty Dock
五牌icon可以用boxy3做到
電量用%顯示可以試下betterpercentX
講漏左個dock轉dark mode係用左noctis12
集思廣益

iOS11 Substrate 依賴
Payme
用JailProtect再係spoof iOS version轉做11.4.1
八達通 / 拍住賞 Tap&Go / Wallet HK (TNG)
用Liberty Lite
未解決
HKTVmall / HSBC HK / Citibank HK

iOS11 Substitute 依賴
HSBC / Payme
用NoSubstitute (Electra) + hsbc bypass
未知 / 未試
x

iOS12 Substrate 依賴
Payme / HSBC HK / HKTVmall / 八達通
用Liberty Lite Beta
未知 / 未試
Citibank HK / 拍住賞 Tap&Go / Wallet HK (TNG) / Uber / Uber eats
右上角個速率同電量tweak係?
仲有顏色badges
有無人知呢個theme
顏色badges係colorbadges
為左jb 新update 用唔到,仲要開多道門來增加安全風險唔多值

其實反而唔明如果要改咁多野點解唔直接用an
各位巴打求救
好耐之前jb左成日白蘋果,所以冇幾耐un-jb
近排想用citi bank apps, detected jb status
有冇巴打可以幫幫手

IP8+ 12.2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞