陳庭欣與彩豐行老闆結婚: 由地盤工人做到化妝品創辦人

165 回覆
9 Like 132 Dislike
落地盤體驗生活,隨時個地盤都係daddy既朋友,做下文書出下糧
講多啲
屌你老母父幹都講到咁威水
唔係話憎人富貴,不過唔好吹到自己咁勁先得嫁
有錢仔留學時去餐廳打下工,畢業返老豆公司做野
三十歲接手埋成間公司

報紙佬: 由餐廳侍應到企業CEO
咁要發到而加咁大其實都幾難,老實講俾一千萬連登仔做本,幾多可以發大變到過億生意?
你肯定唔係佢老豆打理緊?
咁你肯定佢老豆打理緊?而加人講彩豐行話事人會講起佢定佢老豆?你google彩豐行老闆會唔會見到佢老豆或老母名?

施永青傳位俾仔女,你google中原或利嘉閣associated search會見佢仔女多定施永青多?一間(知名)公司既話事人根本好易認

一個拜金女睇中筍盤
彩豐行係佢開,而友邦化學製品就係佢老豆開嘅,彩豐行嘅嘢就係友邦出品。講完。
好似話陳庭欣當個男仲做緊咕喱
佢以經話嫁俾佢
咁都幾特別 將友邦化學製品 B2B 變 B2C
如果無彩豐行,間友邦化學製品唔會有今日既規模

算係香港少有嘅業務轉型
btw 阿老闆今年40歲
彩豐行就95年成立
即是當年佢得16歲

佢就「19歲膽粗粗接管生意」
彩豐行頭幾年完全無生意做到, 95年唔會有人職
之後等到佢接手後, 再過幾年, 搞onlineshop 先有人聽過呢個名
2000fun miniforum discuss 高登都幫到唔少, google "彩豐行" 2000-2011 年

大部分連登仔都係呢10年先聽過彩豐行呢個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞