陳庭欣與彩豐行老闆結婚: 由地盤工人做到化妝品創辦人

165 回覆
9 Like 132 Dislike
真係好有勇氣接受挑戰
好熱血好勵志嘅奮鬥故事
唔係個個有勇氣夠膽行前人開闢嘅道路
他回憶,起初公司亦已積累了不少來自美容院的生意:加上擁有獨立的生產廠房,可以做到獨立地生產,省卻採購的環節,但因經驗技術尚未算成熟,因此生意未算穩定。
如果係有小小規模都唔會比個仔做地盤工人啦
應該都係佢做大
唔知算唔算做大, 但10年前要買彩豐行啲product要上佢個倉買
係幾年前先有門市, 仲越開越多
他原本從事地盤工作,直至19歲「膽粗粗」接手父母的化妝品生意
陳庭欣好樣衰,唔明點解有人吹奏
如果無佢老豆 佢撚會有盤生意咩

成功左就上神台

但問題你有冇父幹 比盤生意你玩下呀
彩豐行其實有咩好用?"形"住好大陸個品牌
我都識d廠佬 做生意既friend 又係屋企有盤生意

有兩個朋友又係中學畢業就無讀書

直接出黎做野 或者番公司幫手

屋企又唔係無錢送佢地出去讀大學 係佢地唔想再讀
彩豐行d野好撚難用
小心上錯船
天璽屋企
我認我葡萄
好勵志既故事
就算係咁都唔會做地盤工人啦下話
體驗下又當cv
條女身型不錯,中出有B好正常
佢未接係B2B, 接左手就B2C
明明之前喺100毛落廣告撐廣東話嗰陣大把人支持 依加一見人父幹即刻屌晒鬼
連登仔又贏

森美個廣告屌鳩啲蝗語真係睇到大快人心
https://lih.kg/977292

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=278408969536885&id=273813022746352&_rdr
陳庭欣個樣好似鸚鵡
屌,仲諗住入黎睇下點白手興家勵志下,原來打飛機文,得了便宜仲賣乖,積下德啦
最出名咪庶糖沐浴露
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞