[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (18)

1001 回覆
30 Like 5 Dislike
琴晚翻睇咗阿淳IG live,我理解係阿龔想龔爸仲有意識嘅時候可以見返自己風光一面,財力未必真係要達到未破產前級數,可能只係諗緊點樣可以滿足一下龔爸算還佢個心願,道理等同叫傑叔道歉唔洗真還錢一樣。

如果係咁,我諗其實可以借阿清間大屋玩返兩日。可以話阿清要同大小姐出trip離港兩三日,龔知道後問清借屋話係Marketing有宣傳片拍想借嚟用。然後帶阿爸去玩,搵埋熊家人一齊玩扮工人
tree gun - 廚師
熊人 - 司機
大家姐 - 女管家
fish - 女僕
安仔凌凌 - 打雜甲乙
我鍾意呢個idea
許願池許願池
感激
新紮師妹
大家姐係女管家
諗起上次民初個馬姐
快啲入劇組做編劇啦
呢個管家好危險
咁呢個遊戲設定入面,
阿水係⋯?
大家姐女管家造型應該都係懷舊feel,紮起髻粗框眼鏡同埋keep返大粒癦咁至掂
要大家姐扮女管家搞呢壇大龍鳳,阿龔之後無得唔返俾一個正式名份阿水
阿水係女友May,阿龔最後可以同阿爸講改咗名叫Mary
呢兩日狂Loop 503, 最後係會議室Jenny問阿龔點解要幫忙, 阿龔用好溫把聲同佢講”唔好意思, 我有野做走先”, 好似阿龔從來無試過用咁語氣同Jenny講野, 定我miss左之前啲集數
我諗係因為阿龔嗰下開始放開心結個人開心,就算對住Jenny講嘢都好溫柔 雷珍妮你唔好又諗錯隔離呀
咁大姐夫係??
全部有晒畫面, 劇組諗諗
同感,同埋似有少少無咁好氣。
我諗世界仔設定,忍得到嘅情況下係對全部人都表面溫柔

而且之前好多時係因為阿水有關而激動,
初雪嗰次開會都係溫柔
嚟傾生意嘅?

好想知阿龔打完波,擰轉頭發現阿水響度等佢嗰陣係諗緊乜

有種感覺係阿龔心入面係變左咁
潮生應該唔會同你班人癲
中間可以發生好多CLS劇情,不過重點係阿爸住咗晚之後好滿足咁同阿龔講咗啲說話…
龔爸:阿仔呀,而家公司上晒軌道,我都放心將間公司交俾你退休享下清福咯
阿龔:放心啦阿爸,我一定唔會令你失望
龔爸:公司交俾你我好放心,我仲有樣野唔放心就係未見到你成家立室呀,人地阿MayMary對你咁好你唔好辜負人呀知道嗎?
阿龔:呢樣阿爸你更加唔洗擔心,我一定會好好對佢(望住隔離媽呢空)
阿水:(面紅甜笑)
後面全部熊家人係度剝花生
呢集完之後下集係阿龔正式表白
我覺得呢個位勁正!!!
發洩完情緒轉身發現愛嘅人喺身後默默陪伴自己
有種無論外面世界點 有個避風港可以返去嘅感覺
個刻一定好touched 好心動
成集503,我最鐘意呢幕

有種好溫暖嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞