今個新年幾多人比親戚整爛野/被送禮(2)

714 回覆
136 Like 0 Dislike
唉頂 越追越心痛
佢呀哥架模型車個個
但我又想知星矢巴打後續
屌 諗起之前好多人嚟我屋企
跟住擺係廳嘅iPod touch就不翼而飛
嗰陣嬲撚到仆街
老母仲話我明知咁多人嚟都唔放好啲

雖然唔係話好珍貴
但係屋企俾人偷 你都無話唔嬲
最後當然捉唔到邊個偷啦

所有電子野 一過年屌撚都要鎖password 果班人同印度班強姦佬冇撚分別

唔講過年, 大前年去完旅行返黎, 我朋友送俾我既生日禮物唔見左

巴打詳細d講下,係d仆街親戚偷定點?
十幾年前細細個表哥移民有好多玩具限量高達無得攞走
佢忍痛一嘢畀曬我,全部未開箱嘅電鍍/透明版嚟。

因為細個我都係錫玩具嘅,
到而家十幾年我都係原封不動,
等佢有一日番嚟攞,但而家佢婚又結咗,
仔女都生咗兩個,但我都未有機會番香港畀番佢。

你超好呀巴打

lauming

好有心 唔該俾D 玩具一個好結局呀

你超好呀巴打

你表哥知道實開心到仆街

巴打幾歲? 獨仔?
之後搬出黎住搞得掂?

26還好

其實我估你有d後悔
男人老狗胸襟要大
不過依個胸可以係你老母有個正式道歉之後先慢慢大囉

我都係斷斷續續依十年都係咁
都係從來唔尊重我諗我感受
20歲個年自己搬左出去住
PS4被盗巴打留名
好彩我屋企迫到仆街
連梳化都冇張
同埋全部長輩都主張去酒樓團拜一炮過
我依家將啲車放喺廳個電視櫃都唔會有事

點解你咁好采

你就好啦
留名學野
嗰陣嬲撚到仆街

雖然唔係話好珍貴
最後當然捉唔到邊個偷啦

所有電子野 一過年屌撚都要鎖password 果班人同印度班強姦佬冇撚分別

唔講過年, 大前年去完旅行返黎, 我朋友送俾我既生日禮物唔見左

當時係十月中, 我去十日旅行, 出發前將朋友送俾我既生日禮物放係床底櫃桶
返到黎開櫃桶份禮物唔見左, 兩老死都唔認, 賴我記錯野
嗰陣嬲撚到仆街

雖然唔係話好珍貴
最後當然捉唔到邊個偷啦

想知你有乜慘痛經歷
PS4被盗巴打留名

同你拜個年
祝你老母早日道歉

你超好呀巴打

你表哥知道實開心到仆街

等大喜事送返比佢應該幾perfect
班老野真係唔撚知感情何價

有次放工返屋企 老豆老母開撚左副人地送畀我嘅啤牌黎玩 仲要整到爛哂
仲話副野好垃圾 掉左佢喇

之後躁躁地應返佢人地送嫁 用黎觀賞唔係用黎玩嫁
副牌上面全部都係貓
好彩係爛背面唔係爛前面
Lm
嗰陣嬲撚到仆街

雖然唔係話好珍貴
最後當然捉唔到邊個偷啦

想知你有乜慘痛經歷

作為it 狗呼籲各位 有得鎖就鎖
老母:你唔係咁撚小氣呀嘛 新年流流大方啲啦

好彩我屋企人唔會咁,如果係既話真係嘔血

今日我寫年賀明信片比人拎左幾年前買落啲日本風新年貼紙黎用
老母見到又想老笠送比人
錢唔係問題係我係好難再搵返係重點
(啲貼紙係人地前幾年新年賣剩10蚊4張平散但間鋪呢幾年新年都冇再入新年貼紙,去淘寶都未必搵返同款)
佢又係講唔好咁小氣啦呀女
就快爆血管死
連用過貼紙都想老笠
比班豆釘咪又係貼兩個掉落垃圾桶
留名

有鎖password 有find my phone 都係無用
應該係啲我完全唔識嘅親戚
熟嘅親戚大家都好有家教 而且細細個玩到大一定唔會偷
最弊真係太多人嚟,有啲三唔識七,又有小朋友
雖然唔關送嘢比親戚事,但係我都好似呀哥架車嗰位巴打個阿哥咁
老豆話10歲送部電話比我,佢喺我9歲嗰陣就去咗
btw我老豆都試過擊退啲濕鳩親戚
細個嗰陣有好多架激鬥戰車
有個老母同鄉帶埋嗰仔嚟咗
仲要粉碎性咁破壞咗啲激鬥戰車
我自己匿埋咗喺廁所喊
我老母仲話我發脾氣,幾架車仔咋嘛喊乜
但係我老豆幫我屌走老母個同鄉,仲叫老母千祈唔好再比佢哋嚟
老母:你唔係咁撚小氣呀嘛 新年流流大方啲啦

好彩我屋企人唔會咁,如果係既話真係嘔血

今日我寫年賀明信片比人拎左幾年前買落啲日本風新年貼紙黎用
老母見到又想老笠送比人
錢唔係問題係我係好難再搵返係重點
(啲貼紙係人地前幾年新年賣剩10蚊4張平散但間鋪呢幾年新年都冇再入新年貼紙,去淘寶都未必搵返同款)
佢又係講唔好咁小氣啦呀女
就快爆血管死
連用過貼紙都想老笠
比班豆釘咪又係貼兩個掉落垃圾桶

我真係想當面拆撚返佢畀我嘅利是之後畀返錢佢同佢講想要就自己買喇
嗰陣嬲撚到仆街

雖然唔係話好珍貴
最後當然捉唔到邊個偷啦

當時係十月中, 我去十日旅行, 出發前將朋友送俾我既生日禮物放係床底櫃桶
返到黎開櫃桶份禮物唔見左, 兩老死都唔認, 賴我記錯野

我都試過有類似嘅經歷,我自此之後,如果離開屋企超過1日,我就影定相,拍定片,一有咩事就開波

有鎖password 有find my phone 都係無用
應該係啲我完全唔識嘅親戚
熟嘅親戚大家都好有家教 而且細細個玩到大一定唔會偷
最弊真係太多人嚟,有啲三唔識七,又有小朋友

Find my iphone 冇locate 返咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞