今個新年幾多人比親戚整爛野/被送禮(2)

714 回覆
136 Like 0 Dislike
心都痛撚埋
上個post見到有位巴打比佢老豆搞到咁真係喊左
大人可能隨口一句冇乜野 但細路真係會記一世
細細個阿媽叫左個鄰居過黎食飯 個仔輕度既
掉曬我D玩具落街 喊左好撚耐 係咪叫佢地走呀

從此已後, 屋企黎親人阿媽都會問我同細佬有無咩寶貝要keep起
幫我地放曬係屋企個衣櫃入黎好隱蔽D位做足準備先比人入屋

而家都仲覺得好難得
係阿叔係英國讀書買返黎比我同細佬玩
自己DIY砌完可以裝摩打行
果陣應該好鬼貴 玩左陣咋
見到上面d寵物好慘
我堂家姐隻狗反而係嚇到另外d堂弟妹驚左隻狗
其實佢好乖,不過已經好老,應該就黎。。。
唔係送禮,不過今日去親戚度食飯,本身我成日同細佬食飯個陣都會玩鳩對方(我知係小學雞係戇駕)咁啱今日我玩鳩細佬個時俾某親戚個閪老婆見到,之後佢話:細佬呀我俾幾隻字你送俾你呀哥呀,就係不知所謂喇
我同我細佬心諗
早幾年係撚咁叫我教佢個仔樂器,我老母都叫我唔好,話佢閪。好撚在我聽我老母講
都唔知點解我個親戚咁好人會同呢D閪女人結婚

邊撚個不知所謂 一諗起果副八婆咀臉就想一巴巴煎埋去

臭閪,啱先仲發現佢之前同我老豆講教琴唔係好掂(利申:廣播道大學音樂畢業)
屌佢老母臭閪,咁撚叻你唔好撚搵人教你個仔樂器呀係咪我唔教你個仔R唔到親戚戚所以嬲嬲豬呀所以去學第樣易啲嘅樂器呀
正常長笛有鋼琴底三年可以Grade 8,你過多幾年仲考唔到我一定指住你個臭閪黎笑

呢d 臭閪小人係咁架啦,有佢著數既咪同你fd ,讚你幾句咁囉,一無著數既即刻變面唔只,仲做搞屎棍走圍唱你,搬弄是非 我有親戚正正就係呢d 臭閪,有次唔知講咩想澗我老母,我睇唔過眼疾撚左佢兩句,老母唔領情,仲要當面屌鳩我唔尊重,仲要比條臭閪加吧咀話多兩句 諗起果副咀臉都想大巴大巴車落去 不過開心既係,佢果個吹到好叻,第時要入港大既仔衰左dse , 入唔到hku 去左hku space,但條臭閪死要面剩係同其他親威講話係hku,所以早幾日食飯我就當住全親威面篤撚爆佢,話hku space 都係hku 搞既,表弟唔好灰心,asso 都入得返u,條臭閪塊面當場黑撚到 但條𡃁仔唔知我撚緊佢老母,仲問我有咩貼士駁返上大學

有年初一,我仲係外國讀緊書,成班親戚上我屋企拜年。我老豆見咁多細路無野玩好慘(佢咁講),拎左把剪,剪左我個模型櫃個鎖結果我啲模型爛到不似人形我老母話見咁爛,好心幫我扔左,仲換左啲M記玩具上去,話一樣姐
有次佢去旅行,我約左成班fd上黎,見無野飲咁慘,剪左個酒櫃把鎖
之後我放反啲礦泉水同支利賓納入去
有年初一,我仲係外國讀緊書,成班親戚上我屋企拜年。我老豆見咁多細路無野玩好慘(佢咁講),拎左把剪,剪左我個模型櫃個鎖結果我啲模型爛到不似人形我老母話見咁爛,好心幫我扔左,仲換左啲M記玩具上去,話一樣姐
有次佢去旅行,我約左成班fd上黎,見無野飲咁慘,剪左個酒櫃把鎖

好波

好波

一定要以其人之道 還治其人之身

好波

老豆有咩反應
諗起細個應該6 7歲果陣 好撚辛苦考左第一 收到老豆買既第一隻大隻高達 好似08小隊個主角好開心咁玩佢砌好佢玩把激光劍啦 果期大陸姨媽黎香港玩(其實佢好好人既 而家仲係同我好fd)但佢果陣唔知做乜撚走埋黎 咁我玩緊咁開心邊得閒留意佢 就唔小心吉到佢 佢唔係叫我去第度玩而係整斷我把劍 呢世都記得我向阿媽大叫:你地啲女人冇一個信得過架屌你老母 之後果下比佢打到仆街 最後都話明白我感受 而家諗返起句野都通用應該係人生第一次同親人爆粗

笑到仆街

好想知你老竇個反應

好波

老豆有咩反應

想知老豆反應

好波

老豆有咩反應

之後有冇開拖

老豆有咩反應

之後有冇開拖

清好波

老豆有咩反應

之後有冇開拖

清好波

比我就會拎黎洗腳再拍返片比佢睇

之後有冇開拖

清好波

拎支野 成支亂鳩咁溝
再話唔同咗味丟咗佢

之後有冇開拖

清好波

巴打好波
好慘

之後有冇開拖

清好波

巴打好波

你地d咩鎖黎咁易剪爛
老母試過幾年前新年趁我買下午茶將我部macbook送左比親戚仔女
部野我自己供嫁
之後仲屌我小家無愛心自私之類
我駁鳩佢
佢竟然威脅再嘈佢就第日層樓唔比我
之後逢親初一,班人黎我屋企拜年老母將我d野送出去,好似懶大方咁。
好似影印機 智能手錶
尋日仲送左我部ipad
每次一屌佢就用層樓威脅我
班親戚就笑住咁收
巴打有無方法反擊?

利申:獨生子 層樓五六百萬

叫你老母抱埋層樓入棺材囉咁撚小家

好想print 黎做poster
利申:屋企無小朋友黎拜年,有既都好乖,亦無蝗親國戚

清好波

拎支野 成支亂鳩咁溝
再話唔同咗味丟咗佢

放得係酒櫃都應該值一萬幾千 拎去賣曬佢

之後有冇開拖

清好波

巴打好波

用得酒櫃,入面d酒加埋應該都過萬
緊係賣曬佢換返d模型既損失啦

好想print 黎做poster
利申:屋企無小朋友黎拜年,有既都好乖,亦無蝗親國戚

最好譯返做中文先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞