身上得番100蚊點生存到下個月7號

788 回覆
1618 Like 35 Dislike
當樓主唔係昆人

呢幾日拿拿林搵份即日出糧pt, 做四五個鐘都好

返完日頭份工同埋份pt, 夜晚就咪鬼返屋企(日出康城返元朗 )

喺附近搵間24hr m記休息住先, 做兩個星期麥難民

沖涼洗面去公廁/球場更衣室頂住先

一日兩餐夾埋當$60, 除咗食無其他支出, 應該頂到嘅
你放pay me個qr code岀黎,我過幾百俾你,加油
講真 我都番左18個鐘了今日 頂唔住 好攰 但我好怕呢到有人話我呃錢 我點都要應曬咁多位巴打先 我唔想有人誤會我令人地既同情心黎呃錢
有心了巴打 上網有位70頭既巴打借左錢比我 果筆錢都暫時未用住 仲頂到幾日 btw 多謝巴打
講真 個個話借錢比樓主
到樓主真係借咗個個出黎棒打落水狗為咩
雖然樓主一開始係企硬唔借
但係時日會變 人會變通 有人願意借錢比樓主渡過難關 我覺得好事
最後樓主如約7號還番明明大團圓結局黎
唔好個個一尾屌9樓主先 大家咁屌佢 會影響到佢之後唔願意接受人幫助
大家出黎社會咁耐
應該都知好多時候係互相幫助咁過
雖則大家非親非顧
但係大家冷靜d先 到7號結算日先黎審判樓主都唔遲
有無人可以聽日有即pay工介紹下我做,我一蚊都唔洗借 我周圍都無工開 可唔可以幫幫手

同意呀,係咁驚就咪幫人
樓主,支持你呀
加油啊巴打
我差兩千蚊找數,我周圍搵都無散工即出
希望有巴打有留意開散工資訊既幫下眼
你有無即出工介紹?
多謝你啊巴打 不過其實係真係我處理得唔好今次
返夜間保安真心唔錯可以坐下抖下
幫得幾百得幾百吖
同埋地盤650真係太低
上fb d地盤group搵搵睇下有冇啲近自己小小又好pay架啦,一日有多200都好
最好就揾份餐廳做pt 多數包一餐食
早晨咁多位 又新一日 番工加油
我都有睇開 有好多巴打絲打介紹工黎做 好好
多謝 有心
咁早,我都未訓

我都欠緊債,之前嚴重痛症加抑鬱恐懼。 一個人住困左自己一個係屋企大半年,咩人都無見,期間都係靠借錢賣野生活,同屋企人都幫左我好多。 我都好唔想用佢地咁多錢。而家出返來做野先慢慢填返條數,雖然佢地唔會要我還,但我都係當幫佢地保管住d 錢。
難捱既日子仲未過去,但都睇到日子慢慢咁好落去
我都好明白巴打你 冇計啦 始終都要生活 日子都要過 諗番起之後話幾難幾難都係過左了 頂住
訓唔著追晒成個po
真心覺得巴打你真漢子
反而我24歲仲on99咁唔知做緊乜
睇完你個po決定認真返工搵錢 有能力去幫下人
大家一齊加油
返酒店炒散 咪飯錢都慳返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞