寵物節賣兔肉 賣家:肉兔非無辜

197 回覆
379 Like 9 Dislike
收皮啦柒頭, 最大既尊重就係直頭唔好食
???
收皮啦柒頭
好似係日本小學有生命教育project要小朋友養雞仔 養大之後一齊食咗佢 個個食到喊
小學會喊 中學會嘔

出到嚟做野 會諗點煮
由細養大要你食失蹤都係會唔開心
養隻野同你困係百零尺單位一世就唔殘忍?
見過有素食狗糧
心諗on99
生命嘅循環,動物要生存就有野要死,根本大自然嘅一部分,話殘忍嘅都on9。
所有動物都會食肉。
豬牛羊雞鴨鵝:有冇理過我感受?
依家講緊食物,你係要拉去強姦做乜鳩。

btw尊重食物有咩問題,依家我食左肉,而個肉可以令我生存落去,咁我尊重佢有咩問題,定係你個腦已經比強姦啊口爆啊塞撚暪曬,連做人最基本咁尊重都冇撚曬。
你依個logic真係柒到喊
一係唔尊重咁食,一係唔食
依個世界係呀無一隻動物自願俾你食
但都無自願俾其他動物食,咁不如講食物鏈高層動物又好撚尊重 , 唉呀d獅子食菜啦唔好捉長頸鹿啦

食得肉而又尊重只係取之有道咁解。唔會不人道殺生(依個好睇屠夫點做) 或過度捕殺(休漁期) . 或者真係學印第安人捕獵完野獸但會多謝大自然。 你要屌偽善撚,應該走埋去d放題食唔哂成枱魚生但講緊要保護海洋生態既人,大把大把車鳩佢地啦keyboard ranger
咁咪就係弱肉強食嘅意思囉
佢中文屎姐
唔好咁激動,講到咁遠就多左喇
我同意唔係咩尊重動物嘅問題

而係攞走人地生命是一件大事
既然要攞,就一定要攞得有意義
殺得一隻雞打算來裹腹但係最終拎去堆填
就係濫殺,好大嘅罪過
所以我次次經過超市果啲堆積如山嘅肉製品真係覺得好心 up

利申:食肉
上面屌人食肉 自己又唔係素食者 係咩玩法 明明自己先係偽善
素食撚都無條友咁on9
咁你就收嗲啦
咁都可理解到佢係素食者 你智力真係窄窄地
明顯地佢係表達緊結果只有分食定唔食 殺定唔殺
講咩尊唔尊重只係滿足自己偽善既心態同俾緊藉口自己
你連人地基本既論點未理解到
支那人都係
講真大自然生命就係一個循環
獅子老虎獵食者都會殺動物但唔食當玩
尊唔尊重只係人類道德既放大
所以我覺得心存感激大自然既恩賜就夠
其他都係廢話
香港人淨係得養兔經驗視野咁窄
事實係兔仔既繁殖速度可以幾何級數急升
你以為好cute cute 呀?
啲大野兔hare 好大隻成堆都咪話唔得人驚
澳洲歐洲打獵兔仔係合法
肉舖仲周不時有得買
根本同雞肉豬肉冇分別
佢講最大既尊重係唔好食喎 但佢自己都食 佢有資格講尊重?你同佢一樣都係ON9
可能佢地連歐洲都未去過
不過佢地點都會講‘歐洲人咁做就係岩架咩?’
連狗邏輯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞