寵物節賣兔肉 賣家:肉兔非無辜

197 回覆
379 Like 9 Dislike
究竟有無人知,以前午餐肉係有兔肉成分
如果真係要愛護動物就應該要快速發展人造肉啦,如果唔係用最唔痛既方法去處決動物生命,唔好浪費。

大愛撚有時真係煩到西咁,弱肉強食係大自然定律,老虎獅子係點樣維持生命。咩都唔識就係到
亂講野
不如你講下你最近食左啲咩人先啦
豬牛牛馴唔馴化咗先食應該無人care
但貓狗馴化咗之後做肉貓肉狗啲人都應該會屌
有睇過銀之匙都知,
畜牧業對動物既尊重就係唔好浪費,
肉兔肉豬肉牛都係同樣下場,唔應該有感情。
冇錯
對食用動物最大既尊重就係唔好浪費
所以好憎人浪費食物
收皮啦柒頭, 最大既尊重就係直頭唔好食, 你浪費與否隻已死既動物跟本唔CARE & NOT ABLE TO CARE, 講埋d爛鬼說話令自己內心好過d仲撚噁心

正如班有錢人同你講, 對受壓搾既工人既尊重就係好好善用我壓搾得返黎既錢, 屌你老母難聽過粗口
不如你講下你最近食左啲咩先啦
食過兔 同雞差唔多咁
月野兔兔
動物撚 vs 素食撚 vs 道德撚 矛盾大對決
直接解釋嗰啲兔好樣衰,一啲都唔得意咪得
噉講落去 遲啲連動物都要食素
狗罐頭有豬肉又點計?
BTW, 免肉好撚好食
呢啲唔係野生嘅兔,佢哋飼養嚟食用,唔係濫殺無辜嘅野生兔。

獵殺野生免先最人道
係野外唔係生就係死,佢見到你,就知,如果走唔甩就會死。
而你,就知到殺唔死佢就要捱餓。
佢技巧好就走就甩,可以活下去。
你技巧好就殺到佢,可以有得食。
相反畜牧係冇機會走
咩叫寵物零死
你邊到鄉下呀
請教一下點樣食肉可以食得唔偽善?
http://www.rabbitfreeaustralia.com.au/rabbits/the-rabbit-problem/

澳洲不知幾想無兔仔
多出黎d兔肉攞去做糧不知幾正常
香港班衛道之士真係惡撚過阿蓋達
係 其實畜牧養黎就係做食糧
唔明啲人反乜 外國養豬養雞做寵物都大有人在 佢地都唔會食

而且養殖兔好過養牛 需要嘅地無牛多 生長速度又快

啲人下下唔識 就出黎屌左先
上堂悶死
又喺隔離post講緊自殺維穩定維權
一時失神啫
免仔好撚粗生
係果班兔撚on9姐
平時d狗糧貓糧都有肉成分,就算唔係兔肉都有其他動物既肉,走黎反兔肉做乜鳩
on9
依家有人做緊食麥皮蟲 點樣係食物鏈最低拎食物 點樣唔浪費廚餘轉做魚 蟲嘅食糧
人類再食返佢

班on9咩都唔知就反對食呢樣個樣 好應該去食自己嘅屎算 食菜食蟲都唔撚環保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞