機動戦士ガンダム閃光のハサウェイ 高達 閃光的哈薩維 三部曲預告

135 回覆
23 Like 5 Dislike
但係馬反小說唔係話佢新人類醒覺咩
哈薩維NT黎
香港唔係叫凱撒衛咩?
數星期後,地球聯邦政府於香港召開首腦會議。馬法提在機場安置炸彈,卻因新類型人少女琪琪·安塔露茜雅的提示,令金伯利部隊逃過這次毀滅性的打擊。其後凱薩衛代表馬法提向聯邦發表宣戰通告,在布下迷陣引開金伯利部隊注意的同時,駕駛Ξ高達率領眾人攻擊會議場,造成大半的聯邦閣僚死亡。

如果現實香港真係有人咁做就好
屌 ,依家除咗d舊名,新果d人物好似同台灣一鳩樣咁,香港譯應該唔會譯到巴納吉咁柒。
粵譯可以係: 罷啦自-拎卡斯
和平穩定都講得出
聯邦殺咗好多平民,推極權主義
巴拉捷
哈薩維注定要死,佢唔死就唔會影響平民反政府,同埋下之後反聯邦政府的種子
咁可能要叫 夏菲維
eg: anne hathaway而家係譯做 安妮 夏菲維
班00後話蝗咪蝗囉
以前睇COCO的正文社代理版馬沙之反擊係叫夏沙威
https://tw.manhuagui.com/comic/10931/110897.html#p=22
最早係夏沙威
但唔係姐番林硬係唔知點。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞